Blogs

De 4 voordelen van een ERP-totaaloplossing voor de GWW, installatie of bouw

Op het platform Microsoft Dynamics 365

Een ERP-totaaloplossing biedt ondersteuning voor al uw primaire bedrijfsprocessen. Door te kiezen voor een ERP-oplossing speciaal voor uw branche, heeft u het voordeel dat uw primaire processen geautomatiseerd zijn.  Maar waarom kiezen voor een ERP-totaaloplossing op het platform van Microsoft Dynamics 365? In deze blog leest u de voordelen van het gebruik van een ERP-totaaloplossing op het platform van Microsoft Dynamics 365 voor de GWW, installatie of bouwbranche.

1. Integratiemogelijkheden

Een belangrijk voordeel van een ERP-totaaloplossing voor de GWW, installatie en bouw is dat er veel integratiemogelijkheden zijn. Door de integratiemogelijkheden binnen Microsoft Dynamics 365 Business Central kunnen projecten binnen de geplande tijd en met minder budget draaien. Door de combinatie met een ERP-oplossing gespecialiseerd voor de GWW, installatie en bouw waarin al uw processen zijn geïntegreerd, heeft u altijd volledig inzicht in de status van bijvoorbeeld uw infra projecten, plant u materieel effectiever, en verkleint u risico’s bij nieuwe contractvormen.  Alles in één systeem. Door real-time controle kunt u snel beslissingen nemen om uw kansen op een succesvol resultaat te maximaliseren. 

2. Toegang tot real-time data

Een ERP-totaaloplossing gericht op uw branche, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 zorgt voor toegang tot real-time data en andere analytische functionaliteiten. Een ander belangrijk voordeel is dat u een 360 graden rapportage over uw projecten in een gebruiksvriendelijk dashboard kunt maken. Dit leidt tot het maken van betere beslissingen en sneller kunnen inspelen op veranderingen tijdens uw GWW, installatie of bouwproject.

3. Herkenbare gebruikersomgeving

Een ander groot pluspunt van een ERP-totaaloplossing voor de bouw, installatie en GWW op het Microsoft platform, is dat Microsoft in alle producten hetzelfde bekende design gebruikt. Hierdoor krijgen gebruikers de software sneller en gemakkelijker onder de knie, daarnaast zorgt dit voor minder lange implementaties. Benieuwd hoe dit design eruit ziet? Vraag eens een demo aan bij softwarepartner 4PS, u ziet de herkenbare interface van Microsoft terug in haar software-oplossing 4PS Construct. Wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. 

4. Productiviteit

Door te kiezen voor ERP-software wat ingericht is voor de GWW, bouw en installatie, heeft u het voordeel dat herhalende handmatige processen geautomatiseerd zijn. Gebruikers besteden hierdoor minder tijd aan bijvoorbeeld administratieve zaken en kunnen zich daardoor volledig richten op de werkzaamheden van projecten. 

Bent u klaar voor de volgende stap en wilt u weten of uw bedrijf klaar is voor een integrale softwareoplossing? Doe dan de quick scan om te kijken in hoeverre u klaar bent voor de volgende stap.

Doe de quick scan

Over de auteur

Marcel van Noord | Marcel is ruim 4,5 jaar werkzaam bij 4PS. Marcel heeft een achtergrond in de steigerbouw en industriële dienstverlening. De afgelopen 20 jaar is Marcel werkzaam in de ICT branche als adviseur voor GWW/Infra bedrijven en ze te helpen met het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.

  • Deel dit artikel: