Blogs

Coronavirus vraagt om thuiswerken: is dat mogelijk in de bouwsector?

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus moeten steeds meer organisaties flexibel werken. ‘Wie thuis kán werken, moet thuis werken’ luidt de regel die onlangs is ingegaan.

Bedrijven die hun software in de cloud hebben ingericht ervaren nu de voordelen van de flexibiliteit. Voor hen verandert er eigenlijk niet zo veel: ze hebben zoals gebruikelijk overal en altijd toegang tot hun documenten en gegevens. Wat maakt dat ze ook in deze lastige tijd goed schakelen. Beschikt u niet over een oplossing in de cloud zoals 4PS Construct, dan is dat een stuk lastiger. Hoe zorgt u ervoor dat alle data actueel blijft? En dat iedereen toegang heeft tot alle documenten en gegevens?

Online werkplek niet vanzelfsprekend in de bouw

In de bouwbranche kan lang niet iedereen zomaar thuis werken, medewerkers op de bouwplaats kunnen hun werkzaamheden namelijk moeilijk vanuit huis verrichten. Daarentegen zijn medewerkers met functies bij onder andere de financiële afdeling, administratie, projectplanning, calculatie en werkvoorbereiding wel in staat om hun werkplek tijdelijk naar huis te verplaatsen. Heeft u als werkgever alleen lokale pc’s ter beschikking? Dat betekent dat uw medewerkers zijn gebonden aan kantoor en één apparaat, wat beperkend kan zijn. Met een ‘online werkplek’ hebben medewerkers altijd toegang tot de digitale omgeving van uw organisatie. Medewerkers zijn niet meer afhankelijk van een werkplek op kantoor, maar kunnen overal inloggen, of het nou op mobiel, tablet of laptop is.

Werken in de cloud

Merkt u tijdens deze ingrijpende tijden dat uw werkplek toch niet zo flexibel is als gewenst? Overweeg dan om in de cloud te gaan werken. Wanneer u werkt in de cloud, zijn uw programma’s en gegevens op elke locatie en op ieder device bereikbaar. Zo kunnen u en uw medewerkers altijd en overal alle werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van uw ‘home office’ tijdens onaangekondigde, uitdagende periodes zoals we momenteel ervaren.

Voordelen van bouwsoftware in de cloud

 1. Flexibiliteit
  Als u werkt in de cloud, dan heeft u altijd en overal op elk device toegang tot realtime data.
 2. Veiliger
  Werken in de cloud is veilig én toegankelijk. Microsoft is een van de grootste cloudproviders en biedt een cloudservice aan met een security garantie van 99,9%. Deze Azure Cloud van Microsoft waar 4PS Construct op draait, biedt hiermee voor de bouwnijverheid een betere beveiliging van de data en gegevens dan elke andere servervorm.
 3. Minder kosten
  Doordat de software via het internet en als abonnementsvorm wordt aangeboden, hoeft u geen grote investeringen in hardware en licenties meer te doen. U betaalt per maand per user een bepaald bedrag, net als bij een telefoonabonnement.
 4. Geen dataverlies – ongelimiteerde opslag
  Regelmatig een back-up maken van uw data, waarbij de vraag is of u wel genoeg opslagcapaciteit heeft, is niet meer van toepassing als u werkt in de cloud. Al uw gegevens worden voortdurend opgeslagen en bewaard.
 5. Toekomstbestending
  Kies voor een ERP-oplossing in de cloud, gespecialiseerd in uw branche. Met een passende ERP-oplossing in de cloud bent u altijd up-to-date met de laatste softwareontwikkelingen en beschikt u over de nieuwste technologieën.
 6. Snellere processen
  In plaats van servers te kopen en te onderhouden, geschikte opslag te vinden en meer technici in te huren, kiest u ervoor om dit allemaal automatisch te laten regelen via bijvoorbeeld de Microsoft Azure cloud. Het vergroten en verkleinen van uw opslag kunt op elk moment eenvoudig aanpassen.

4PS Construct voor de bouw, GWW en installatie

Wanneer u over de juiste ERP-software beschikt die cloud-based is zoals 4PS Construct, worden uw gegevens opgeslagen in de cloud. 4PS Construct is gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, voorheen Navision of Microsoft Dynamics NAV genaamd en is een alles-in-een oplossing voor uw bedrijfsprocessen. Door te kiezen voor een cloud-based oplossing zijn uw gegevens altijd, overal en op elk device beschikbaar. Benieuwd hoe werken in de cloud met de ERP-oplossing 4PS Construct op basis van Business Central werkt? Bekijk onze animatievideo. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe een integrale softwareoplossing u kan helpen.

Meer over 4PS Construct

 • Deel dit artikel

Over de auteur

Bart Jansen | Bart is inmiddels 8 jaar werkzaam bij 4PS. Bart is als bouwkundige opgeleid aan de HTS Bouwkunde. Na 5 jaar praktijkervaring in de restauratie van diverse grachtenpanden en kerken in Amsterdam, maakte hij in 1993 de overstap naar de IT voor de Bouw. De afgelopen 27 jaar heeft Bart dagelijks te maken met aannemers over de keuze voor een nieuw ERP systeem.