Blogs

Hogere ROI in de bouwnijverheid: kies de juiste ERP-software

Een hogere ROI (return on investment) is voor elke aannemer of installateur, binnen bereik. Mits u kiest voor bouw ERP-software dat al uw primaire bedrijfsprocessen in uw branche als GWW, installatie en bouw ondersteunt. Door te kiezen voor een ERP-oplossing (Enterprise Recource Planning) specifiek voor de GWW, installatie of bouwbranche, heeft u inzicht in de data van uw bedrijf en dat is een must! Data zorgt voor overzicht in uw bedrijfsprocessen waardoor u kunt inspelen op kansen en ontwikkelingen.

Hoe zorgt u ervoor dat uw data uit de bouworganisatie up-to-date en betrouwbaar is?

Om te kunnen vertrouwen op data, moet u ervoor zorgen dat de data die u in uw bouw software-omgeving zet, betrouwbaar is. Betrouwbare data is van groot belang om uw projecten soepel te laten verlopen. Wanneer informatie niet up–todate is kunnen er besluiten worden genomen op basis van verouderde informatie. Hierdoor kunnen fouten ontstaan, dit kan resulteren in een lagere ROI.

Voorbeeld 

Stel u eens voor, in de beginfase van een bouwproject loopt u vertraging op – met bijvoorbeeld de fundering. Het is dan belangrijk dat de planning direct geactualiseerd wordt, zodat er geen problemen ontstaan in de volgende fases van het bouwproject. Of een van uw monteurs komt bij een klant langs om een storing te verhelpen. Dan moet hij kunnen zien wat collega monteurs hebben opgeschreven bij het installeren van de ketel. Als u niet met een integrale software werkt, kan het zijn dat de informatie in het systeem niet up-to-date is. Door te werken met één actueel systeem, hebben monteurs altijd inzicht in de laatste actuele informatie.   

Waarom kiest de bouwnijverheid voor één ERP- softwareoplossing?

Het ontbreken van integratie tussen verschillende softwaresystemen kan zorgen voor onjuiste of vertraagde data. Een integraal ERP-systeem voor uw installatie, bouw of GWW-bedrijf zou de oplossing kunnen zijn voor deze problemen. Dit is een softwaresysteem voor de bouwnijverheid dat gebruikt kan worden ter ondersteuning van alle processen binnen een bedrijf. Installatiemonteurs moeten snel ingepland kunnen worden om bijvoorbeeld een storing op te lossen. Met een goede ERP-softwareoplossing kunt u makkelijker mensen inplannen doordat u meer inzicht heeft in wie waar is met welke materialen. Of u nou in de bouw, GWW of installatie werkt, het is een continu proces,  waar veel informatie wordt uitgewisseld en veel communicatie plaatsvindt tussen uw organisatie en de ontwerpende, opdrachtnemende en opdrachtgevende partij.  Door al uw bedrijfsprocessen in één systeem te integreren houdt u grip en controle.  

Welk ERP-systeem past nu bij u? 

Het is belangrijk om te kiezen voor een ERP- systeem dat u nu én in de toekomst vooruithelpt en uw investering waard is. Uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Nucleus Research komt het ERP-systeem Microsoft Dynamics 365 als beste uit de bus. 

Met welke ERP-softwareoplossing voor de bouwnijverheid bereikt u een hogere ROI? 

Uit meer dan 1000 ROI-casestudies blijkt dat Microsoft Dynamics 365 gemiddeld €16,97 per geïnvesteerde euro oplevert. Bij vergelijkbare ERP- software is dit gemiddeld €7,23. Vooral de integratiemogelijkheden van Dynamics 365 met ERP-software, CRM, Office 365, Azure-cloud en andere apps zorgen ervoor dat de ROI zo veel hoger ligt dan een gemiddeld ERP-systeem, volgens het onderzoek van Nucleus Research.  

Technologiepartner voor uw branche

Een algemeen ERP-systeem als Microsoft Dynamics 365 is toepasbaar op bijna alle branches en sectors, maar u wilt natuurlijk een systeem dat is ingesteld specifiek op uw processen. Kies daarom voor een technologiepartner die bekend is met uw branche, zoals marktleider 4PS. Laat u goed informeren, bekijk de website, lees referentiecases en vraag een demo aan voordat u uw keuze maakt. Zorg ervoor dat u een demo te zien krijgt, waarbij alle processen en onderdelen van uw branche geïntegreerd zijn in één oplossing. Daarmee kiest u voor een duurzame partner die u in uw bedrijfsprocessen ondersteunt in de voorbereiding, uitvoering en nazorg van projecten; gebaseerd op het betrouwbare Microsoft platform. Kortom, kies voor een ERP-softwareoplossing gebaseerd op het Microsoft Dynamics 365 platform, zodat u ook in de bouwnijverheid een hoge ROI kunt realiseren.

Bekijk deze infographic voor een overzicht van alle bedrijfsprocessen in de bouw in één softwareoplossing.

  • Deel dit artikel:

Over de auteur

Floris Wilod Versprille | Floris is sinds 2018 werkzaam bij 4PS. Na zijn studie aan de HAN begon hij met werken in de dakdekkersbranche. Daar was hij actief als commercieel technisch adviseur. Na deze mooie eerste stap in zijn carrière kwam hij terecht bij 4PS om dieper op de werkprocessen en software van bedrijven binnen de installatiebranche in te gaan. In zijn huidige rol komt Floris diverse situaties en omgevingen tegen waar één zaak centraal staat, het automatiseren en ondersteunen van de organisaties die opzoek zijn naar een nieuw ERP-systeem.