Blogs

Zelf apps bouwen met Microsoft Power Apps – dé 3 voordelen voor uw bouwbedrijf

Stelt u zich eens voor, verlofregistraties worden in uw bouwbedrijf op papieren formulieren ingevuld. Dit kost veel tijd, omdat een medewerker alle verlofregistraties in de computer moet invoeren. Om dit soort handmatige bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, heeft Microsoft het Power Apps-platform geïntroduceerd. Daarmee kunt u zelf apps bouwen die verbinding maken met uw bedrijfsdata om processen te automatiseren. Benieuwd hoe u  Power Apps in uw bouwbedrijf kunt toepassen? In deze blog leggen we het u uit.


3 Voordelen van Power Apps voor de bouw

1. Zonder programmeerkennis een app bouwen

Met Microsoft Power Apps kunt u eenvoudig en snel een bedrijfsspecifieke app bouwen. U kunt bijvoorbeeld een app maken om papieren meldingsformulieren te vervangen of voor het verwerken van urenstaten van werknemers. U heeft geen complexe codes of grote investeringen nodig om de apps te maken.

2. Snel informatie verzamelen in uw bouwbedrijf

Door een app te gebruiken in plaats van papieren formulieren, kunt u snel informatie verzamelen binnen uw bedrijf. Processen worden hierdoor een stuk minder foutgevoelig, het is daarbij een stuk minder arbeidsintensiever en daardoor goedkoper. Medewerkers kunnen via de app een melding of verzoek indienen. Dit verzoek komt vervolgens binnen bij een collega op kantoor. Deze persoon kan de notificatie direct afhandelen. Hierdoor kunnen verlofaanvragen, servicemeldingen, urenstaten van werknemers of declaraties gemakkelijk worden afgehandeld.

3. Naadloze integratie met andere Microsoft-programma’s

Doordat Power Apps een onderdeel is van het Microsoft Power Platform, heeft het een naadloze integratie met andere Microsoft-programma’s. Zo kunt u gemakkelijk de informatie die u verzamelt via een zelfgebouwde app, eenvoudig analyseren in een dashboard van bijvoorbeeld Microsoft Power BI.

Wanneer u gebruik maakt van een geïntegreerde softwareoplossing gebaseerd op het nieuwste Microsoft Dynamics 365 Business Central platform, kunt u deze informatie zelfs koppelen aan informatie uit uw ERP-systeem. Door het Microsoft Power Platform worden alle gegevens uit uw softwareprogramma’s waarmee u werkt met elkaar gedeeld. Hierdoor heeft u altijd grip en controle op uw processen.

Mogelijkheden Microsoft Power Platform voor de bouw

Wilt u ontdekken welke impact Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents op uw organisatie kunnen hebben? Lees dan verder in deze blog waarin we uitleggen hoe u in de bouw efficiënter kunt werken met behulp van het Microsoft Power Platform.

  • Deel deze blog

Over de auteur

Bart Jansen | Bart is inmiddels 8 jaar werkzaam bij 4PS. Bart is als bouwkundige opgeleid aan de HTS Bouwkunde. Na 5 jaar praktijkervaring in de restauratie van diverse grachtenpanden en kerken in Amsterdam, maakte hij in 1993 de overstap naar de IT voor de Bouw. De afgelopen 27 jaar heeft Bart dagelijks te maken met aannemers over de keuze voor een nieuw ERP systeem.