Media

Maak werk van digitalisering in de bouw

Woningen en bedrijven energie-neutraal maken, het reduceren van grondstofgebruik en een klimaatbestendig Nederland. Ontwikkelingen in de bouw gaan razendsnel. Dat biedt tegelijk ook volop kansen. Digitalisering heeft daarin een essentiële rol. Al 20 jaar ontwikkelt 4PS branchespecifieke business software gebaseerd op Microsoft-technologie voor bedrijven in de bouw die projectmatig werken. Om nóg meer bedrijven te enthousiasmeren werk te maken van digitalisering en toekomstbestendige software in de cloud, organiseert 4PS op 1 april een seminar bij Microsoft Nederland. Ook u bent van harte uitgenodigd!

4PS heeft een duidelijke strategie en visie voor ogen waar al 20 jaar lang niet van wordt afgeweken, zegt Wim Jansen, Partner bij 4PS. “We supporten één industrie met één product: 4PS Construct. Wij halen de kennis van de constructie industrie binnen en gebruiken technologie van Microsoft om de kennis om te zetten naar software. Microsoft spendeert jaarlijks 10 miljard euro aan R&D en daar maken wij gebruik van. Onze software is voor de meeste gebruikers dan ook uitermate herkenbaar. We zijn Gold Partner van Microsoft en gecertificeerd om te programmeren op het platform Microsoft Dynamics 365 Business Central. De manier waarop wij onze software ontwikkelen is dan ook volledig geaccrediteerd door Microsoft.” software ontwikkelen is dan ook volledig geaccrediteerd door Microsoft.”

Onbegrensde mogelijkheden
Jansen moedigt bouwbedrijven aan juist nu werk te maken van digitalisatie. “De digitale transformatie is een must om ook in de toekomst relevant te blijven. Die transformatie staat overigens nog in de kinderschoenen. Technologiereuzen zijn immers nog maar net begonnen met de uitrol van apps en portals. Microsoft zet daarbij zwaar in op de cloud. Het biedt meer flexibiliteit, de opslagmogelijkheden zijn onbeperkt en maakt dat bouwbedrijven zich minder zorgen hoeven te maken over de ICT. Mis de boot niet en zorg ervoor dat je software gebruikt die in de cloud kan draaien. Het maakt het werk vele malen efficiënter en biedt ook veel meer mogelijkheden. Medewerkers hebben overal toegang tot alle informatie die relevant is om een project tot een goed einde te brengen. Door de transitie naar de cloud kunnen steeds meer backoffice functionaliteiten al op de bouwplaats worden afgehandeld. Zo is er altijd optimaal inzicht over hoe je als bedrijf ervoor staat op een project. De arm van de bouwer reikt steeds verder dankzij 4PS Construct, ook ten aanzien van kwaliteits- en controlefuncties.”

Benieuwd naar de voordelen die uw bedrijf kan realiseren met toekomstbestendige business software? Op 1 april organiseert 4PS een seminar over software in de cloud voor de bouw bij Microsoft Nederland op Schiphol. Krijg in één middag een overzicht van de trends en ontwikkelingen van digitalisering en de mogelijkheden rondom mobiliteit op de bouwplaats. Reserveer nu uw plek!

Meer weten over software in de cloud?

Meld u aan voor het seminar: software in de cloud.

  • Deel dit artikel: