Nieuws

4PS Construct past bij kernwaarden Jelle Bijlsma

Betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit. Dat zijn de kernwaarden van Jelle Bijlsma BV uit Giekerk, Friesland. Logisch dat zij het belangrijk vinden dat een software-oplossing voor het bedrijf ook aan deze waarden voldoen. Het nieuwe jaar stond al voor de deur, maar Jelle Bijlsma koos eind december 2018 voor het op Microsoft gebaseerde ERP-systeem 4PS Construct van 4PS.

 

Digitaliseren

Afgelopen jaren groeide Jelle Bijlsma flink. Het Friese bedrijf heeft steeds meer te maken met geïntegreerde contractvormen. De behoefte aan verder digitaliseren nam daarom toe. Jelle Bijlsma kwam via een andere klant, Dijkstra Draisma, in contact met 4PS. Stefan Speelman, bedrijfsleider bij Jelle Bijlsma, en Marcel van Noord, Sales Manager GWW bij 4PS, geven beiden aan dat er direct een klik was tussen de organisaties.

Het bedrijf maakte de keuze niet zomaar: door verdiepingssessies met 4PS keken zij of 4PS Construct goed aansloot op de wensen en behoeften. En dat was nog niet alles. Zij gingen ook voor een referentiebezoek naar Nota Infra in Sneek. Dat het een goede, weloverwogen keuze is, weten ze nu zeker.

Naast 4PS, koos Jelle Bijlsma voor de calculatie voor GWW Calc van Ibis en zullen zij inkomende facturen scannen en herkennen met software van WhiteVision. Het GRIP systeem wat ze al gebruiken, wordt gekoppeld met 4PS Construct. Grip wordt onder andere gebruikt door de medewerkers in het veld voor urenregistratie en brandstofverbruik.

Microsoft

Een voordeel volgens Jelle Bijlsma is dat de software van 4PS gebaseerd is op de Microsoft technologie. Dit biedt namelijk niet alleen continuïteit, maar ook een gebruiksvriendelijk platform. Zij zijn al gewend om met andere Microsoft oplossingen te werken. Dan is het voor hen logisch om het ERP-systeem hierop te laten aansluiten.

Over Jelle Bijlsma

Al sinds 1961 is Jelle Bijlsma actief binnen de Grond-, weg-, en Waterbouwsector (GWW). Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een belangrijke regionale speler binnen de sector. Ze hebben 2 locaties in Friesland: Giekerk en Kootstertille. Er werken zo’n honderd medewerkers bij het bedrijf. Naast GWW is Jelle Bijlsma ook actief in de volgende deelmarkten: infra, groenonderhoud, grondverzet, baggerwerk, waterbouw, recycling, sloopwerken en transport. Meer informatie over Jelle Bijlsma? Bekijk dan de website.

  • Deel dit artikel: