Nieuws

Faber Betonpompen kiest 4PS om verder te digitaliseren

Faber Betonpompen is één van de grootste betonpompbedrijven in Nederland. En planning is erg belangrijk voor ze. De wens om het proces van orderintake tot facturatie te versnellen en verbeteren is dan ook groot. Onlangs kozen ze voor 4PS om een digitaliseringsslag te maken.

 

Dezelfde taal

Halverwege 2018 maakten het familiebedrijf Faber Betonpompen en 4PS kennis. Daarna bezocht Faber het GWW-event dat 4PS samen met Strukton Civiel organiseerde voor bedrijven in deze sector. ‘Wij zijn geen GWW-bedrijf’ zegt Thomas Geerling, Manager Finance bij Faber. ‘Maar veel processen binnen onze organisatie zijn wel vergelijkbaar’. Dankzij veel gedeelde klanten, kwam Faber in aanraking met 4PS.

Thomas: ‘Planning speelt een belangrijke rol binnen ons bedrijf. We willen het proces van orderintake tot facturatie versnellen en verbeteren. Dit is de wens die we leveranciers tijdens de selectie hebben meegegeven. We kwamen er al snel achter dat Microsoft Dynamics voor ons het meest gepaste platform zou zijn. En na een aantal gesprekken bleek dat 4PS onze taal het beste spreekt’.

Proof of Concept maakt keuze definitief

Omdat de keuze natuurlijk veel impact heeft binnen een organisatie, koos Faber ervoor om eerst een Proof of Concept uit te voeren met 4PS. Wat belangrijk voor het betonbedrijf was, is om te onderzoeken of het mogelijk is om met 4PS Construct snel te kunnen plannen, maar ook om direct een basis te leggen voor de facturatie. Daarbij kwam ook nog eens dat Faber tijdens deze periode een branchegenoot overnam, waardoor er nóg meer materieel en mensen gepland moesten worden.

‘4PS heeft ons laten zien dat zij dit proces goed ondersteunen, met een belangrijke rol voor onze machinisten. Zij worden straks uitgerust met de Buitendienst App van 4PS. Die naadloos integreert met het ERP systeem Microsoft Dynamics NAV. De werkorders worden vanuit de Grafische Resource Planning doorgezet naar deze app. Machinisten voeren hier bijvoorbeeld uren in, maar ook de hoeveelheid beton die gepompt wordt. Dit is de basis voor de facturatie naar onze opdrachtgevers‘ legt Thomas uit.

“Na een aantal gesprekken bleek dat 4PS onze taal het beste spreekt”

– Thomas Geerling, Manager Finance bij Faber

Over Faber

Ontstaan in 1972 als een gespecialiseerde onderneming in het verpompen van betonmortel. Faber Betonpompen is uitgegroeid tot de meest innovatieve betonpomp onderneming van Nederland.

Sinds de jaren 90 is Faber actief als producent en verwerker van Celbeton, de merknaam voor de  Schuimbeton die Faber zelf produceert en op (bouw) locatie aanbrengt. Enkele toepassingen zijn o.a. werkvloeren, vullen van rioolstrengen en loze ruimten (geen verzakkingen meer), het liften van verzakte betonnen en asfaltvloeren en als fundering onder sportvelden.

De R&D afdeling van Faber ontwikkelde verder een BetonDobber® waarmee bij het verpompen van betonmortel de juiste hoogte en verdeling onder water gemonitord wordt.

Daarnaast is Faber deskundig op het gebied het leveren en aanbrengen van complete gipsgebonden (anhydriet) gietvloeren, het verpompen van betonmortel op hoogte (Hoogbouw) en veelal op de particuliere markt het aanbrengen van comfortvloeren met vloerverwarming.

Door innovaties en technisch hoogstaande ontwikkelingen heeft Faber Betonpompen een groot modern machinepark en is in staat efficiënt en economisch grote en kleinschalige projecten in de woning- en utiliteitbouw, weg- en waterbouw te realiseren.

  • Deel dit artikel: