Nieuws

Release: 4PS Construct Spring 20

De voorbereidingen voor de transitie van 4PS Construct naar het Microsoft-platform Dynamics 365 Business Central lopen al jaren. Op dit nieuwe platform is 4PS Construct ook beschikbaar als oplossing in de cloud. Een oplossing waarmee u altijd en overal inzicht heeft in uw gegevens. We zijn trots dat we weer een grote stap maken in dit traject, namelijk de volledige beschikbaarheid van 4PS Construct in de nieuwe webclient van Business Central. 4PS Construct is in deze nieuwe vorm via een URL in elke webbrowser te benaderen. Van 4PS Construct in de Windowsclient nemen we in deze nieuwe versie afscheid, zoals eerder gecommuniceerd.

Nieuwe manier van denken

De transitie naar Business Central heeft een hoog innovatief karakter. De verandering is vooral aan de achterkant zeer omvangrijk, het programmeren en ontwikkelen gebeurt compleet anders dan voorheen. De basis van de software kent een nieuwe codetaal die we ons inmiddels helemaal eigen hebben gemaakt. Daarnaast was de inrichting van de nieuwe schermen in de webclient een essentiële stap in het proces. Deze nieuwe manier van denken en werken gaat de gebruikers van onze software de komende jaren veel brengen!

Eerste klanten naar Business Central

Voordat 2020 goed en wel was begonnen, bereikten we al een mijlpaal: de eerste livegang van 4PS Construct op Business Central, als SaaS-dienst (Software as a Service). De eer was aan onze klant VEST Infra, zij hebben daarom in het kader van onze merkwaarde ‘vooroplopen’ de 4PS Award #vooroplopen ontvangen. Vooroplopen in ons vak is essentieel om de toekomstbestendigheid van onze oplossingen te garanderen.

Nieuw: 4PS Cloud

Business Central is zowel als SaaS-dienst als On Premise verkrijgbaar. Een nieuwe vorm die we hieraan toevoegen is de 4PS Cloud. Wij hebben de meest voorkomende diensten hieronder voor u op een rij gezet.

Wilt u meer weten over deze varianten? Neem dan contact op via www.4ps.nl of met uw 4PS Accountmanager.

Gebruiksvriendelijkheid

De versie die in april is vrijgegeven beschikt alleen over 4PS Construct in de webclient, de windowsclient is verleden tijd. In deze nieuwe versie is weer een heel aantal relevante functionele verbeteringen doorgevoerd, in dit artikel beschrijven we kort een aantal van deze verbeteringen.

 • Rolcentrum
  De webclient kent een moderne en verbeterde gebruikerservaring.
 • Lijstscherm
  Verberg eenvoudig de ‘FactBoxen’ en profiteer van een grotere lijstweergave. Zeer handig wanneer de webclient is geopend op een klein scherm.
 • Kaartscherm
  Het doorlopen van verschillende kaartschermen is vereenvoudigd. Met een knop aan beide zijden van de kaart kan de gebruiker gemakkelijk door de kaartschermen bladeren.
 • Role Explorer
  Hier zijn zowel alle opties van de rol van de gebruiker zichtbaar als van alle andere rollen die geactiveerd zijn. Op deze manier komt de oude vertrouwde ‘Afdelingen-knop’ weer terug, en hoeft de gebruiker niet meer in alle gevallen te zoeken.

 • Deel dit artikel