Heuvelman Ibis

Wat 50 jaar geleden begon met één tot kraanschip omgebouwde zeilklipper, is nu een breed georiënteerd, internationaal waterbouwbedrijf met ruim 80 medewerkers. Heuvelman Ibis doet vanuit vestigingen in Delfzijl, Amsterdam en Duitsland projecten die variëren van baggerwerkzaamheden en kust- en oeverwerken, tot hydrografie en de constructie van steigers, sluisdeuren en vaarwegmarkering.

 

 

 

Van losse Excel-lijsten naar één systeem

Heuvelman Ibis was het afgelopen jaar hard op zoek naar software die goed bij het bedrijf past. Het bedrijf werkte al zeker 5 jaar met 4PS Construct, maar eigenlijk alleen als boekhoudpakket. Medewerkers werkten daarnaast nog steeds met Excel-lijsten en hielden uren bij in papieren weekstaten. In de professionaliseringsslag die het bedrijf nu doormaakt speelt automatisering een belangrijke rol. Heuvelman Ibis besloot daarom het 4PS Construct pakket beter te gaan benutten. Hierdoor kan het bedrijf alle losse Excel-lijsten samenvoegen in één systeem.

Heuvelman Ibis is een breed georiënteerd internationaal waterbouwbedrijf met ruim 80 medewerkers. Het bedrijf werd vernoemd naar oprichter Arie Heuvelman en zijn eerste baggerschip ‘de Ibis’. Het bedrijf begon in Krimpen aan den IJssel, maar werkt sinds 1975 vanuit de haven van Delfzijl.

Benieuwd hoe Heuvelman Ibis de overstap maakt van Excel-lijsten naar 4PS Construct? In het klantverhaal vertelt het bedrijf over de overstap en de implementatie van 4PS Construct.

Lees het hele artikel

  • Deel dit artikel: