Kies je branche
Nieuws

Terugblik op 4PS meets 4PS

12-11-2018


Sinds juli 2018 maakt 4PS UK deel uit van de 4PS Group en heeft 4PS naast haar hoofdlocatie in Ede een vestiging in Birmingham UK. Op vrijdag 21 september jl. bezochten alle medewerkers van de Engelse vestiging voor het eerst het hoofdkantoor van 4PS in Nederland in het kader van ‘4PS meets 4PS’: een meerdaags evenement dat in het teken stond van kennismaken en #verdiepen. Terugkijkend kunnen we concluderen dat het is gelukt om dat te realiseren!

 

Lees verder
Microsoft Dynamics 365 Business Central

Toekomstbestendig met Dynamics 365 Business Central

Onlangs stelde Microsoft de nieuwe versie van Dynamics 365 Business Central beschikbaar. De laatste jaren zijn we gewend dat Microsoft rond deze periode een nieuwe versie lanceert. Zo is dat ook nu het geval, maar dan onder de naam Dynamics 365 Business Central, het nieuwe jasje rondom het ERP-systeem dat voorheen bekend was onder de naam Dynamics NAV. Dynamics 365 Business Central kent wat nieuwe functionaliteiten ten opzichte van Dynamics NAV en is bovendien meer geënt op gebruiksvriendelijkheid.

 

Lees verder
Sterk kiest 4PS Construct

Sterk kiest voor integrale software van 4PS

Steeds meer bedrijven in de funderingsbranche kiezen voor de toekomstbestendige integrale softwareoplossing 4PS Construct. Het maakt ons bijzonder trots dat Sterk, een gerenommeerd bedrijf in deze branche, nu ook het vertrouwen geeft aan 4PS.

 

Lees verder

Opening academisch jaar CHE: professionals in een digitaal tijdperk

Op donderdag 30 augustus jl. vond de opening van het academisch jaar van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) plaats. Deze bijeenkomst stond geheel in het teken van “professionals in een digitaal tijdperk”. Naast de voorzitter van het College van Bestuur van de CHE, Harmen van Wijnen, waren er bijdragen van dr. Ir. Melanie Peters, directeur van het Rathenau Instituut, Ir. Rine le Comte MSc, MA, Chief Technology Officer van To-Increase en docent ICT aan de CHE en Richard Kuijpers, eigenaar van Smartrobot Solutions.

 

Lees verder
Lek Sloopwerken

Lek Sloopwerken: '4PS Construct is ons op het lijf geschreven'

Opdrachten waar geen concurrent zich voor in durft te schrijven, dáár krijgen ze bij Lek Sloopwerken energie van. Zoals in één weekend vijf viaducten weghalen. Dat is complex, gebeurt onder enorme tijdsdruk en je krijgt hoge boetes als je het niet redt binnen de aangegeven tijd. Dan komt immers de planning van al het werk dat daarna volgt in de knel en dat kost al snel miljoenen. Bij Lek Sloopwerken houden ze juist van zo’n uitdaging. Van klussen waar anderen hun vingers liever niet aan branden. Ze zijn bij Lek Sloopwerken ook, zoals ze zelf zeggen, ‘van de korte klappen’. Dat merkten wij toen ze er eind vorig jaar voor kozen om te gaan werken met 4PS Construct. De implementatie duurde slechts 3,5 maand! We spraken erover met Robert Jan Huizinga, de financiële man van het bedrijf.

 

Lees verder
BI voor 4PS Construct

BI voor 4PS Construct: Hillstar en 4PS versterken elkaar

De afgelopen jaren zijn er grote ontwikkelingen geweest op het gebied van Business Intelligence (BI) en Analytics. 4PS heeft op dit vlak een samenwerking met BI-specialist Hillstar. De aanleiding voor deze samenwerking was onder meer de toenemende vraag vanuit onze klantenkring naar uitgebreidere mogelijkheden wat betreft BI. Microsoft PowerBI maakt het mogelijk om data uit het ERP-systeem 4PS Construct op laagdrempelige wijze naar actiegerichte inzichtelijke rapportages te transformeren.

 

Lees verder
Klantendag 4PS 2018

De bouw voorop: terugblik op waardevolle klantendag

Het zit er weer op, onze jaarlijkse klantendag. Een waardevolle dag met een goede mix tussen nieuws over onze producten en ontwikkelingen, netwerken en gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Ditmaal georganiseerd bij het Akoesticum te Ede. Na een strategische update was het tijd voor productinnovatie. Iedere 10 minuten kwam er een nieuwe productontwikkeling voorbij inclusief live demonstratie. Tot slot praatten we de 240 aanwezigen bij over de weg naar Microsoft Dynamics 365, om af te sluiten met een borrel.

 

Lees verder
4PS International Partner Days

Geslaagde '4PS Partner Days' achter de rug

Van 29 tot en met 31 mei vonden de internationale partner dagen plaats. Twee keer per jaar komen onze internationale partners naar ons kantoor in Ede. We voorzien hen dan van een inhoudelijke update voor wat betreft strategie en productontwikkeling. Daarnaast zijn dit altijd belangrijke momenten waarop we de onderlinge banden kunnen versterken, er was dan ook sprake van een goed gevuld avondprogramma. Jaarlijkse traditie is de uitreiking van de award voor de ‘Partner van het Jaar’, dit jaar stond onze Italiaanse partner Reply in het zonnetje.

 

Lees verder
Gebr. de Koning kiest 4PS Construct

Gebr. de Koning aan de slag met 4PS Construct

Steeds meer bedrijven in de GWW/infrabranche weten 4PS te vinden, zo ook Gebr. de Koning uit Papendrecht. De ‘aanpakker van land en water’ heeft de opdracht verstrekt voor de aanschaf en implementatie van het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV 4PS Construct.

 

Lees verder
Congres Ketenstandaard 4PS deelname

4PS neemt deel aan Congres Ketenstandaard

‘De Roadmap voor Digitalisering’, het thema dat de rode draad vormt tijdens het congres dat Stichting Ketenstandaard organiseert op donderdag 7 juni. Bezoekers van dit congres worden voorzien van een compleet overzicht van actuele digitale ontwikkelingen en toepassingen in de praktijk. Het congres richt zich met diverse talkshows, kennissessies en breakoutsessies op de gehele bouwketen, van woningcorporaties tot bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven. 4PS verzorgt één van deze breakoutsessies, we richten ons hierbij op het proces ‘van opdracht tot factuur’.

 

Lees verder
Plandatis

Koppeling O-prognose met 4PS Construct

Al geruime tijd beweegt Plandatis zich met haar applicatie O-prognose op de markt van NEN-metingen en meerjarenonderhoudsplanning (MJOP). Daarbij hoort de afstemming met opdrachtgevers op strategisch niveau over investeringen, budgetten en tijdstip van uitvoering. 4PS richt zich op het operationele vlak met de module S&O met name op het uitvoeren en bewaken van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Deze werelden worden nu gekoppeld, zodat gebruikers werkzaamheden uit O-prognose kunnen doorsluizen naar serviceorders in 4PS Construct. En omgekeerd, gegevens vanuit 4PS Construct terug kunnen koppelen aan O-prognose.

 

Lees verder
4PS Magazine 2018

Nieuwsupdate: 1e 4PS Magazine 2018 (digtaal)

In het nieuwe nummer van het 4PS Magazine legt onze klant Bolton Groep uit op welke manier zij steeds meer waardevolle, voorspellende informatie uit 4PS Construct halen. Ook is informatie over een heel aantal productontwikkelingen terug te vinden, zoals over onze apps, de Grafische Resource Planning, het vernieuwde prognosescherm en niet te vergeten locatiebepaling met Bing Maps. Het 4PS Magazine is ook digitaal te lezen, leest u mee?

 

Lees verder
Girlsday 2018 bij 4PS

4PS opent haar deuren voor Girlsday 2018

Donderdag 12 april 2018 was het tijd voor ‘Girlsday’, een landelijk initiatief van VHTO om jonge meiden kennis te laten maken met het werken in techniek en ICT. Het was inmiddels de vijfde keer op rij dat we namens 4PS hieraan deelnamen, ook dit keer was het een geslaagde ochtend! Aan de hand van verschillende spellen kreeg de groep scholieren een beeld van hoe het werken bij een ICT-bedrijf als 4PS zou kunnen zijn.

 

Lees verder