Nieuws

Vialis & 4PS leggen de basis voor een mooie samenwerking!

Mooi nieuws uit onze business unit GWW: Vialis is live met 4PS Construct! We zijn trots dat we met deze livegang opnieuw een mooie naam uit de GWW/infra mogen toevoegen aan ons klantenbestand. Benieuwd waarom Vialis koos voor 4PS Construct en hoe het implementatietraject verliep? Dat lees je in dit klantverhaal.

Zomer 2021: start van het traject

In de zomer van 2021 werd 4PS door Vialis, onderdeel van VolkerWessels, uitgenodigd om deel te nemen aan een ERP-selectietraject. Een selectietraject is een complex proces waarbij bedrijven zorgvuldig onderzoeken of de geselecteerde oplossingen optimaal aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Je gaat bij het selecteren van een nieuw ERP-pakket immers niet over één nacht ijs. Tijdens het selectietraject komen veel factoren aan bod; denk hierbij ook aan toekomstbestendigheid, impact op bedrijfsprocessen, complexiteit van de ERP-oplossing, strategische roadmap van de aanbieder en branchekennis.

Project ‘ERP To the Max’

Tijdens deze eerste selectie in 2021 doorliep Vialis een Proof of Concept (PoC) met een aantal kandidaten. Hierbij werd vooral gekeken naar hoe de oplossingen bijdragen aan het hoofddoel van Vialis: het moderniseren van het ICT- landschap zodat het beter aansluit op de bedrijfsdoelstellingen en de veranderende marktomstandigheden. Uiteindelijk viel de keuze op onze brancheoplossing 4PS Construct in de Microsoft Cloud.

Paulus Eckhardt, Directeur VolkerWessels Infra Digital licht de keuze voor 4PS Construct toe: “Met 4PS in combinatie met Maximo worden voor Vialis de bedrijfsprocessen en het primaire proces onderhoudsmanagement gedigitaliseerd. Naast klantwaarde zorgt dit ook voor het verminderen van faalkosten en meer eenduidige manier van werken binnen Vialis. 4PS sloot in het selectietraject het beste aan bij de businessdynamiek van Vialis.

Na deze uitgebreide voorbereiding begon halverwege 2022 de implementatie van onze software 4PS Construct.

4PS Construct is live!

Na 1,5 jaar hard werken was het begin 2024 zover: 4PS Construct is live! Vialis koos voor een implementatie van 4PS Construct inclusief integraties met bestaande systemen zoals Ibis Calculeren voor Infra en Enterprise Asset Management Software Maximo. Maar er werd ook geïnvesteerd in integraties met nieuwe applicaties van 4PS partners; OCR-software van WhiteVision en een nieuwe datawarehouse van 9Altitudes Business Solutions voor de realisatie van Power BI dashboards.

Vialis beschikt nu over een compleet en modern IT-landschap in de cloud. Bij de implementatie van onze software is Vialis dicht bij de standaard gebleven zodat ze eenvoudig kunnen upgraden naar nieuwe releases. Zo blijft Vialis bij met de marktontwikkelingen die elkaar in een razendsnel tempo opvolgen.

Didier Deurloo, CFO Vialis vertelt: “Door het samenvoegen van verschillende bedrijfsonderdelen met eigen ERP-oplossingen en het kiezen van 4PS Construct als basis, hebben we één oplossing gecreëerd binnen Vialis. Door 4PS Construct te koppelen aan meerdere applicaties, hebben we een belangrijke stap gezet naar betere operationele inzichten en sturing. Dit stelt ons in staat om onze klanten en partners nog beter van dienst te zijn.

Partnerschap is de sleutel tot succes

De implementatie doorliepen Vialis en 4PS op basis van een partnerschap. Dat is belangrijk, want de implementatie van een nieuw ERP-systeem vraagt veel van medewerkers. Het zorgt er niet alleen voor dat collega’s met nieuwe software aan de slag gaan, deze nieuwe software gaat ook hand in hand met een nieuwe manier van werken. Een nauwe samenwerking tussen opdrachtgever en 4PS is daarom noodzakelijk.

Marcel van Noord, Business Unit Manager 4PS GWW kijkt met plezier terug op het traject: “Ik ben heel trots op het eindresultaat en de prettige samenwerking. Een goed voorbeeld van partnerschap met de mensen van Vialis en VolkerWessels Infra Digital, die een belangrijke rol speelden in het project. We zijn ervan overtuigd dat Vialis met 4PS Construct een solide basis heeft voor de toekomst.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Bij 4PS kijken we terug op dynamische, prettige en erg geslaagde samenwerking. Nu 4PS Construct live is, zitten de experts van 4PS en Vialis natuurlijk niet stil! De komende periode focust Vialis zich op optimalisatie van de software en worden stappen gezet om dochteronderneming VRS toe te voegen aan de 4PS Construct-omgeving.

Over Vialis:

Vialis gelooft dat het maximaal benutten van de beschikbare infrastructuur met een optimale doorstroming zorgt voor een duurzame en veilige leefomgeving. Dit doet Vialis door het inzetten van hoogwaardige technologie en digitalisering in zijn producten & diensten. Ze bieden expertise en oplossingen om bestaande en nieuwe klanten te ondersteunen in de uitdagingen van vandaag en morgen.

Benieuwd hoe 4PS jou kan helpen?

Wil je weten hoe je in jouw infra/GWW-bedrijf grip houdt op jouw projecten met onze software? Neem dan contact op met Marcel! Hij laat je graag kennis maken met onze totaaloplossing 4PS Construct.

  • Deel deze pagina