Klantverhaal VolkerWessels Materieel & Logistiek

Bij een materieeldienst denk je misschien niet meteen aan data, digitalisering, automatisering en BIM. Dat verandert snel als je een kijkje in de keuken krijgt van VolkerWessels Materieel & Logistiek (voorheen VolkerWessels Bouwmaterieel). Het enthousiasme voor wat er allemaal kan met slim gebruik van data spat er bij dit bedrijf werkelijk vanaf. En dat is niet voor niks, want in de dagelijkse praktijk van het bedrijf bewijzen data ook allang hun kracht. Directeur Ron Frazer en business-analist Jan van Putten vertellen waarom VolkerWessels Materieel & Logistiek  8 jaar geleden besloot serieus in te zetten op data en digitalisering, wat dat hun bedrijf tot nu toe bracht en wat de toekomst nog in petto heeft.

 

 

Digitalisering in de bouw

VolkerWessels Materieel & Logistiek (voorheen VolkerWessels Bouwmaterieel) begon in 1984 met het verhuren van bouwmaterieel aan bouwbedrijven binnen het concern VolkerWessels. Inmiddels werken er vanuit twee locaties (Rijssen en Oosterhout) 160 mensen bij VolkerWessels Materieel & Logistiek en heeft de verhuurvloot een vervangingswaarde van meer dan €100 miljoen. Onder meer door digitalisering en de slimme inzet van data veranderde het van sec een verhuurder naar een meedenkende partner en adviseur van bouwers door het hele land.

 

Meer ondersteuning dankzij digitalisering

Ongeveer 10 jaar geleden merkte VolkerWessels Materieel & Logistiek (voorheen VolkerWessels Bouwmaterieel) dat de materieelbehoefte van klanten veranderde. Bouwbedrijven bleken namelijk meer behoefte te hebben aan ondersteuning. Met digitalisering en de inzet van slimme data probeerde VolkerWessels Materieel & Logistiek in te spelen op deze behoefte. In 2011 werden de eerste stappen op het gebied van data en digitalisering gezet. Met als doel het digitaliseren van processen, bijvoorbeeld het vertalen van het fysieke materieelboek naar een webshop.

Benieuwd hoe VolkerWessels Materieel & Logistiek digitalisering inzet in het bedrijf? Ron Frazer en Jan van Putten vertellen op welke manier zij digitalisering toepassen in het bedrijf. Lees er alles over in het hele artikel van VolkerWessels Materieel & Logistiek.

Lees het hele artikel

  • Deel dit artikel: