BAM International

Eén ERP-systeem implementeren in meerdere landen met elk een eigen taal, cultuur, tijdzone en manier van werken. James van de Merbel, Chief Information Officer stond voor deze uitdaging toen hij in 2013 begon bij BAM International.

Logo van BAM International

 

 

Internationaal één ERP-systeem

BAM International voert wereldwijd projecten uit op het gebied van beton- en waterbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en industriële werken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag, met regionale kantoren in alle continenten.

Het bedrijf had in 2013 de wens om internationaal met één ERP-systeem te gaan werken. James van de Merbel, Chief Information Officer, kreeg de opdracht om de nieuwe software te implementeren binnen het bedrijf. Dit systeem moest werken in meerdere landen met elk een eigen taal, cultuur, tijdzone en manier van werken. Een flinke klus dus. Samen met Business Information Analist Mike Durenkamp ging James deze uitdaging aan. Met een team van 60 medewerkers brachten ze voor alle afdelingen de processen in kaart. Begin 2016 tekende BAM International de samenwerkingsovereenkomst met 4PS voor de implementatie van 4PS Construct.

Benieuwd hoe BAM International 4PS Construct implementeerde? James van de Merbel en Mike Durenkamp vertellen in dit artikel hoe ze het voor elkaar kregen.

Lees het artikel

  • Deel dit artikel: