Klantverhaal Bolton Groep

Ze zijn onlangs verhuisd naar een prachtig nieuw pand in Woerden. Bolton Groep, een familiebedrijf dat al 40 jaar bouwt en ontwikkelt. Het is een compleet ander gebouw dan waar ze voorheen zaten. Het nieuwe kantoor is heel open en dat is een bewuste ontwerpkeuze geweest. Ontmoeting faciliteren en kennisdeling stimuleren, dat is het doel. Medewerkers werken nu veel meer in teams en zijn ook begonnen met het analyseren van de huidige processen om ze verder te optimaliseren. Ligt daar een link naar de software die Bolton gebruikt? Arnold Hofman, controller bij Bolton Groep: “We werken al jaren met 4PS Construct. Er kan zoveel met deze software. De wens om er nog meer in vast te leggen is er absoluut. We zijn continu op zoek naar optimalisaties.”

Bolton Groep

 

 

 

 

Verschillende systemen betekent dubbele handelingen

Arnold Hofman is al bijna 20 jaar controller bij Bolton Groep. Hij is, zoals hij dat zelf zegt, “eindverantwoordelijk voor alles wat met cijfers te maken heeft.” Tot 2004 werkte Bolton met veel verschillende systemen. Op zich niet vreemd met activiteiten in nieuwbouw, projectontwikkeling, verhuur van vastgoed, renovatie en een serviceafdeling voor particulieren. Dat zijn behoorlijk verschillende processen. Het gebruik van al die systemen resulteerde echter ook in een hoop los zand en heel veel dubbele handelingen. “In 2004 spraken we af: dit willen we niet meer.”

Bolton Groep over 4PS

Administratief een lastige sector Bolton ging op zoek naar een geïntegreerde ERP-oplossing. “De bouw is administratief best een lastige sector. Je hebt bijvoorbeeld te maken met projectadministraties die je goed onder controle moet hebben. En de bouwlonen zijn een van de meest complexe lonen die er bestaan, met veel regelingen en fondsen. 4PS was op dat moment eigenlijk de enige met een volledig geïntegreerd ERP-systeem, waarbij alle onderdelen heel goed met elkaar communiceren. Omdat we ook veel potentie zagen in 4PS voor de toekomst, besloten we voor 4PS Construct te gaan. Op korte termijn misschien niet de goedkoopste oplossing, maar wel een hele complete, die ook nog wordt ondersteund door Microsoft en dus een innovatieve partner naast zich heeft staan.“

Lees het hele artikel

  • Deel dit artikel: