Hegeman Bouw Partners

Hegeman Bouw Partners gebruikt al meer dan tien jaar de software van 4PS. Lange tijd deed het bedrijf er naar eigen zeggen echter niet veel meer mee dan “het aanmaken van een nummertje waar de kosten en opbrengsten op geboekt konden worden.” Na de crisis ging het roer radicaal om en inmiddels is Hegeman flink op weg met digitalisering en automatisering. Een interview met directeur Gerard van Groenewoud en planner en werkvoorbereider Jeroen Mostert.

 

 

Over Hegeman Bouw Partners

Hegeman Bouw Partners is een breed georiënteerd bedrijf. Het is actief in beheer en onderhoud en de verduurzaming van woningen, civiele projecten zoals bruggen en sluizen, kleinschalige nieuwbouwprojecten, maar doet bijvoorbeeld ook de bouw van nieuwe winkels voor supermarktketen Aldi. Er zijn ongeveer 60 mensen in dienst.

Hegeman over 4PS

Gerard: “Jeroen en ik zijn na de crisis in dienst gekomen en kenden 4PS allebei nog niet, maar de contacten voelden meteen goed. De samenwerking bevalt nu ook heel goed. We wilden allemaal graag stappen maken, dus maakten we afspraken om de scope te bepalen van wat we precies gingen doen in die overstap van NAV2009 naar NAV2017, de basis van 4PS Construct. We betrokken vervolgens onze keien users. Zij waren meteen enthousiast, want ze zagen al langer dat het makkelijker en sneller moest kunnen. Er was grote bereidheid om met de veranderingen aan de slag te gaan. Wat daarbij helpt, is dat wij als bedrijf heel snel kunnen schakelen. We kunnen in één dag beslissen of we linksaf of rechtsaf gaan of iets wel of niet gaan doen. We zijn enorm slagvaardig en kunnen korte klappen maken. Bovendien: nieuwe dingen bouwen is gewoon heel leuk.”

Lees het hele artikel

  • Deel dit artikel: