Nieuws

BAM Mat live met de totaaloplossing 4PS Construct!

Het Belgische BAM Materieel bedrijf BAM Mat, is sinds afgelopen weekend live met 4PS Construct! In 2019 begon de samenwerking tussen BAM Mat in België en 4PS. De afgelopen periode werd alles klaargestoomd om de Belgische key-users met de software van 4PS te leren werken. We zijn zeer trots dat een grote speler als BAM Mat in navolging van BAM International kiest voor de integrale software van 4PS.

Behoefte aan integraal systeem

Omdat BAM Mat de ambitie heeft om door te groeien, de bedrijfsprocessen te vergemakkelijken en zijn reactiviteit te verhogen (“one time in full”), ging men op zoek naar een nieuw “rental” softwarepakket. In de oude situatie maakte BAM gebruik van een lappendeken van IT-applicaties. Voor 4PS een ideaal scenario om een mooi project en een tevreden klant te realiseren.

Uitdagend, meertalig project 

Tijdens het implementatieproces werd al snel duidelijk dat de meertaligheid bij BAM Mat in België een ‘lastig dingetje’ bleek. Bij elke werkgroepsessie zat een drietalige BAM-medewerker die zowel Nederlands, Engels als Frans sprak om ook de Franssprekenden mee te nemen in de trainingen. Naast de software implementatie, werd ook een nieuwe materieelwebsite geïmplementeerd en alle data opgeschoond. Dit bleek een enorme klus, maar zorgde er wel voor dat zowel de organisatie als de key-users volledig gereed waren voor ‘go-live’. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een geslaagde livegang.

Verdere optimalisatie  

De komende weken werken we aan de stabiliteit van het systeem en de gebruikers. Daarnaast zal eind deze maand de nieuwe materieelwebsite ook voor externe klanten gelanceerd worden én wordt er verder gewerkt optimalisatie van het systeem. Dit betekent onder andere de implementatie van de Buitendienst App en de Grafische Resource Planning.

BAM Mat 

BAM Mat is een van de Business Units van BAM Belgium en onderdeel van de Koninklijke BAM Groep. Samen met meer dan 2000 medewerkers realiseert BAM Belgium, infrastructurele- en wegenprojecten, industriële- en hydraulische werken en gebouwen. BAM Mat is daarbij verantwoordelijk voor al het verhuurmateriaal aan de verschillende Business Units van BAM Belgium. Ze centraliseren de levering van materialen (bekisting, uitrusting, torenkranen, containers, enz.) in haar vestigingen in Gent, Hannuit en Luik. In België heeft BAM Mat ongeveer 120 werknemers in dienst en behoort zij tot de grote spelers (top 3 qua omzet).

  • Deel dit artikel: