Blogs

5 voordelen van een ERP in de cloud voor de bouw, GWW en installatie

Een ERP-oplossing ondersteunt uw bedrijf in alle primaire bedrijfsprocessen. Kiest u voor een ERP-oplossing voor de bouw, GWW en installatie die u afneemt uit de cloud (SaaS), dan levert dat heel wat voordelen op. Maar wat zijn precies de voordelen? Waarom zou u kiezen voor een SaaS ERP-oplossing voor de bouw op basis van Business Central? Wij zetten 5 voordelen van een ERP in de cloud voor de bouw, GWW en installatie voor u op een rij!

1. Ontelbare integratiemogelijkheden 

Eén van de belangrijkste voordelen van een ERP uit de cloud voor de bouwsector, zijn de ontelbare integratiemogelijkheden. Het Microsoft Dynamics 365 Business Central platform staat in nauwe verbinding met alle andere Microsoft-oplossingen die u ongetwijfeld ook gebruikt in uw bedrijf. Hierdoor is het eenvoudiger om online samen te werken met uw collega’s. Deel bijvoorbeeld informatie over een contactpersoon uit uw SaaS ERP-oplossing via Microsoft Teams met een collega op de bouwplaats. Het enige wat collega’s nodig hebben om in te loggen is een mobiel device en internetverbinding! Of maak gebruik van de onderdelen van het Microsoft Power Platform om processen te digitaliseren en automatiseren met bedrijfsapps die in verbinding staan met uw ERP-oplossing.

 2. Verhoog uw ROI in de bouw 

Het is belangrijk om te kiezen voor een SaaS ERP-systeem voor de bouw dat u nu én in de toekomst vooruithelpt om maximaal rendement uit uw investering te halen. Onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Nucleus Research toont aan dat u met het ERP-pakket Microsoft Dynamics 365 de hoogste ROI bereikt. Ze evalueerden meer dan 1000 ROI-casestudies en berekenden dat een ERP-oplossing op basis van Microsoft Dynamics 365 bedrijven gemiddeld €16,97 per geïnvesteerde euro oplevert. Vergelijkbare ERP-pakketten leveren gemiddeld €7,23 per geïnvesteerde euro op. Volgens Nucleus Research zijn het de integratiemogelijkheden van Dynamics 365 met onder andere CRM, Microsoft 365, Azure-clouddiensten en andere apps die zorgen voor een hogere ROI. 

3. Toegang tot real-time data uit de cloud 

Eén van de grootste voordelen van een ERP in de cloud gericht op de bouw, installatie en GWW is dat u en uw medewerkers altijd en overal toegang hebben tot real-time data en  uitgebreide analysemogelijkheden. Of u nu aan het werk bent op kantoor of u staat met uw laarzen in de modder langs de kant van de weg, u heeft altijd toegang tot rapportages en dashboards die inzicht geven in alle projecten. Dit real-time inzicht in de voortgang van uw projecten maakt het mogelijk om snel te schakelen en beslissingen te nemen. Hierdoor maximaliseert  u de kansen op een succesvol resultaat.  

4. Verhoog het werkplezier met herkenbare gebruikersomgeving 

Een ERP-oplossing is het kloppend hart van uw organisatie en bevat data uit al uw primaire bedrijfsprocessen. ERP-pakketten zijn dus uitgebreid en veelzijdig, waardoor sommige medewerkers het complex vinden. Maar ook hier onderscheidt Microsoft Dynamics 365 zich van andere ERP-pakketten. Doordat Microsoft hetzelfde design gebruikt in alle oplossingen, krijgen gebruikers de software sneller en gemakkelijker onder de knie en verhoogt u het werkplezier. Benieuwd hoe dit design eruit ziet? Vraag een demo aan van onze SaaS ERP-oplossing 4PS Construct op maat van de bouw, GWW en installatie. U herkent vast de herkenbare interface van Microsoft!

5. Geeft de productiviteit een boost 

Wanneer we kijken naar de voordelen van een ERP-oplossing in de cloud gericht op de bouw, GWW en installatie, dan mogen we het automatiseren van herhalende, handmatige processen natuurlijk niet vergeten! Een mooi voorbeeld is het digitaliseren van het urenregistratieproces. Medewerkers op de bouwplaats registeren via een app hun gewerkte uren op verschillende projecten. De app zet de uren  automatisch door naar de ERP-oplossing waar de administratie ze goedkeurt en verwerkt. Dat scheelt niet alleen uw medewerkers op locatie veel werk, ook op de administratie bespaart u veel tijd door het proces te digitaliseren en automatiseren.  

Wilt u meer weten over de voordelen van een SaaS ERP-oplossing voor de bouw, GWW en installatie? Lees dan ook ons e-book ‘Waarom nú kiezen voor bouwsoftware in de cloud?’ waarin we dieper ingaan op de voordelen en u laten zien waarom een ERP-oplossing uit de cloud een goede investering is voor de toekomst. 

  • Deel deze blog

Over de auteur

Floris Wilod Versprille | Floris is sinds 2018 werkzaam bij 4PS. Na zijn studie aan de HAN begon hij met werken in de dakdekkersbranche. Daar was hij actief als commercieel technisch adviseur. Na deze mooie eerste stap in zijn carrière kwam hij terecht bij 4PS om dieper op de werkprocessen en software van bedrijven binnen de installatiebranche in te gaan. In zijn huidige rol komt Floris diverse situaties en omgevingen tegen waar één zaak centraal staat, het automatiseren en ondersteunen van de organisaties die opzoek zijn naar een nieuw ERP-systeem.