Blogs

3 Tips om meer waarde uit uw data te halen in de ondergrondse infra

Bedrijven in de ondergrondse infra verzamelen veel data tijdens projecten. Kijk eens naar de projecten die u de laatste tijd heeft uitgevoerd? Waarschijnlijk verzamelde uw bedrijf veel data bij de opdracht. Er zijn slechts weinig bedrijven die deze data slim inzetten. Zonde! Door de toegevoegde waarde uit uw data te halen kunt u namelijk veel voorspellen en bij uw volgende project een nog betere dienstverlening leveren. Data is pas informatie als ze op het juiste moment, in de juiste vorm bij de juiste persoon leiden tot een inzicht om de juiste actie te ondernemen.

In deze blog leggen we in drie simpele stappen uit hoe u data om kunt zetten in bruikbare informatie.

1. Verzamel uw data in de ondergrondse infra op een gestructureerde manier

Voordat u iets met data kunt doen, is het belangrijk dat u het op een gestructureerde manier verzamelt. Kies een geïntegreerde softwareoplossing waarbij u al uw informatie rondom een project op één plek verzamelt. Een bijkomend voordeel hierbij is dat u alle informatie, van het binnenkomen van een nieuwe opdracht tot het uitsturen van de factuur in één systeem kunt regelen. Hierdoor hoeft u alle informatie maar een keer in te voeren. Dit voorkomt fouten en scheelt enorm veel tijd.

2. Plaats slimme sensoren in uw machines in de ondergrondse infra

Een voorbeeld van het slim gebruiken van data is Internet of Things. Internet of Things (het Internet der Dingen) refereert aan machines en apparaten die via netwerken met elkaar communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een sensor die u plaatst in een meetpaal die de ondergrondse infrastructuur kan controleren. Wat die sensoren meten, geven ze via het netwerk waarop ze zijn aangesloten door aan uw ERP-systeem. Zo weet u en/of uw opdrachtgever dus op afstand hoe zo’n apparaat functioneert. Met deze data kunt u in de toekomst voorspellen wanneer bijvoorbeeld onderhoud uitgevoerd moet worden. Hierdoor kunt u een extra dienst aanbieden aan uw opdrachtgever.

3. Kies een toekomstbestendige softwarepartner

Selecteer een softwarepartner die u kan helpen met zaken als Internet of Things. Kies een partner die uw branche en uw processen kent en een duidelijke toekomstvisie heeft. Deze partner kan goed meedenken over welke data voor u werkelijk relevant is en welke inzichten u daaruit moet krijgen. Het is verstandig om uw softwarepartner al vroeg in het proces te betrekken om te onderzoeken hoe eenvoudig of complex het is om de benodigde IoT-koppelingen te maken.

Wilt u meer weten over digitale oplossingen voor bedrijfsprocessen in de ondergrondse infra? In de whitepaper ‘5 Digitale oplossingen voor uw bedrijfsprocessen in de ondergrondse infra’ beschrijven we vijf digitale oplossingen die uw bedrijfsprocessen efficiënter kunnen maken.

Download whitepaper

  • Deel deze blog

Over de auteur

Edward Lammerts | Edward is ruim een ½ jaar werkzaam bij 4PS. De afgelopen 6 jaar is Edward werkzaam geweest als adviseur om bedrijven te helpen met het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen op basis van Dynamics Navision, het huidige Microsoft Dynamics 365 Business Central. Deze kennis en ervaring neemt hij mee om bedrijven binnen de GWW/Infra te voorzien van de juiste informatie om de beste keuze te maken voor een nieuwe ERP-oplossing.