Blogs

Werken in de cloud: hoe veilig is het?

Wie heeft er niet mee te maken gehad, phishing-berichten ontvangen of via de media berichtgevingen over de onveiligheid in de cloud. Hoe veilig is het ‘werken in de cloud’ eigenlijk? Kunnen hackers nu gemakkelijker gegevens stelen? In deze blog leest u de visie van Microsoft en welke maatregelen zij nemen om  de veiligheid van de Azure-cloud te garanderen.

Werken in de cloud zal de komende jaren steeds populairder worden. Het is een ideale oplossing voor bedrijven, en juist ook voor de bouw, gww/infra en installatiebranche. Door te werken in het nieuwe platform Microsoft Dynamics 365 Business Central in de cloud, zijn al uw programma’s en gegevens op elke locatie en op ieder apparaat bereikbaar. Zo kunt u altijd en overal uw werkzaamheden uitvoeren.

Veel bouwbedrijven leefden voorheen in de veronderstelling dat overstappen naar de cloud een dure aangelegenheid is. In 2020 is dit niet meer het geval. Naar verwachting zal het gebruik van cloudsoftware in de bouw daarom volgend jaar een boost krijgen.

Zorgen over (on)veiligheid in de cloud  

Hoewel veel bedrijven al in de cloud werken, vragen toch veel mensen zich af of werken in de cloud wel zo veilig is. Zijn gegevens nu niet makkelijker te hacken? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat 38% van de cloud-gebruikers zich zorgen maakt over veiligheidsaspecten. Onterecht. Een goede cloud-provider zorgt namelijk voor up-to-date software, voldoet aan diverse veiligheidseisen en beschikt over een team van beveiligingsexperts. Bij 4PS maken we gebruik van de Microsoft Azure Cloud. Wat doet Microsoft om de veiligheid van deze cloud te garanderen?

Beveiligingsmaatregelen Microsoft

1.      Microsoft voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en ISO-certificeringen

De veiligheid van de Microsoft Azure Cloud wordt regelmatig en volgens internationale richtlijnen getest. Het Azure datacenter is ISO 27001/27002 gecertificeerd en heeft ook certificeringen voor SOC 1 en SOC 2, en SSAE16/ISAE 3402.

2.      Er staat een team van cyberbeveiligingsexperts klaar

Microsoft heeft een team van meer dan 3500 cyberbeveiligingsexperts klaar staan om uw data te beschermen.

3.      Hoge beveiliging datacenters

Cloudproviders en datacenters zijn gespecialiseerd in het beheren van cloudoplossingen. Ze beschikken over beveiliging die bedrijven zelf niet zouden kunnen realiseren. Bij Microsoft kunt u ervanuit gaan dat veel aandacht aan fysieke beveiliging wordt besteed. Datacenters worden streng bewaakt door beveiligingsmedewerkers, een vergrendelde server, geïntegreerde alarmsystemen en een 24/7 videobewaking vanuit het operatiecentrum.

4.      99.9% beschikbaarheid

U hoeft ook niet bang te zijn dat uw data in de cloud niet beschikbaar is, Microsoft garandeert namelijk een beschikbaarheid van 99.9%.

Door te werken in het nieuwe platform Microsoft Dynamics 365 Business Central in de cloud, zijn al uw programma’s en gegevens op elke locatie en op ieder apparaat bereikbaar. Zo kunt u altijd en overal uw werkzaamheden uitvoeren. Dit is geheel veilig, omdat we bij 4PS gebruik maken van de Microsoft Azure cloud, welke voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en ISO-certificeringen. Zo staat er een team van cyberbeveiligingsexperts klaar, is er een hoge beveiliging van datacenters en wordt een beschikbaarheid van 99.9% gegarandeerd.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen on-premise en clouddiensten? Download onze whitepaper: cloud versus on-premise.

  • Deel deze blog: