Evenementen

We kijken terug op een geslaagde Girlsday!

Vandaag stond de Girlsday op het programma: een landelijk initiatief om jonge meisjes enthousiast te maken voor het werken in de techniek en ICT. Voor 4PS inmiddels de zesde deelname op rij aan de Girlsday. Door middel van meerdere spellen leerde een groep van zo’n dertig meisjes de verschillende afdelingen van 4PS kennen. We kunnen ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagde dag!

Kennismaken met divers werkveld

’s Ochtends vroeg raakte de parkeerplaats al gauw gevuld met veel fietsen, de leerlingen van middelbare school Het Streek hadden 4PS gevonden. Tijd voor een goedgevuld ochtendprogramma! Bijna alle afdelingen van de 4PS hadden een opdracht of spel voorbereid. De deelneemsters liepen in groepjes deze afdelingen langs en maakten zo kennis met de diversiteit van het werkveld in een ICT-bedrijf als 4PS. Spelenderwijs, inclusief de strijd om de eindwinst! Bij elke afdeling konden via het betreffende spel punten worden gehaald, de eer aan het team met de meeste punten.

De echte ‘techneuten’ kwamen boven

De meisjes hebben een breed beeld gekregen van de mogelijkheden bij een ICT-bedrijf als het onze. Er bestaan allerlei functies binnen administratie, marketing & sales, projectmangement en support, maar ook binnen consultancy, productmanagement, testen en development. Ook kwamen de echte ‘techneuten’ boven, tijdens het maken van een app onder begeleiding van een aantal technische 4PS-ers. Nadat alle opdrachten waren voltooid en er een groepje tot winnaar werd gekroond, was het tijd voor de lunch en daarna vertrokken de meiden weer richting school.

We kijken terug op een leuke ochtend, op naar de volgende editie! Voor meer informatie over de Girlsday, bezoek de website van organisator VHTO. 

  • Deel dit artikel: