Nieuws

GMB kiest voor 4PS als digitaliseringspartner!

Opnieuw een mooi bericht uit 4PS business unit GWW: GMB gaat aan de slag met totaaloplossing 4PS Construct. GMB & 4PS zetten eerder deze maand de handtekening onder een gloednieuwe samenwerking voor het implementeren van 4PS Construct. We zijn ongelofelijk trots dat we opnieuw een toonaangevend bedrijf uit de GWW-branche mogen ondersteunen bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen met onze toekomstbestendige software. Lees het volledige verhaal hier. 

4PS als beste uit selectietraject 

Deze mooie, nieuwe samenwerking begon in maart 2023 met een eerste kennismaking en een verzoek om samen met andere ERP-aanbieders met een demo deel te nemen aan het ERP-selectietraject van GMB. GMB besteedde veel tijd en energie in het opstellen van een uitgebreid programma van eisen (PvE) voor hun nieuwe ERP-oplossing. Er volgde een uitgebreid selectietraject, inclusief meerdere workshops en met veel betrokkenheid van diverse afdelingen en medewerkers bij van GMB. Uiteindelijk wist 4PS samen met één andere aanbieder de finaleronde te bereiken. Hoewel de voorkeur van GMB initieel bij de andere aanbieder lag, koos men na uitgebreid overleg toch voor de innovatieve softwareoplossing 4PS Construct! 

Start implementatie 

De keuze was gemaakt, tijd om te starten met het plannen van dit grote project. Als onderdeel van het selectietraject werd een projectplan opgesteld, in nauw overleg met GMB. Hierin staat een duidelijke scope, de projectorganisatie, het budget en de planning. Dit plan was uiteindelijk de basis voor de start van de implementatie. Maandag 13 mei 2024 was het dan eindelijk zover: de kick-off van het project en de officiële ondertekening van het contract.  

 

Van links naar rechts: Marcel van Noord (Business Unit Manager 4PS GWW) en Edwin Van Der Poel (Directeur GMB Civiel, GMB Waterveiligheid & Constructies en GMB Haven & Industrie) 

Partnerschap is de sleutel tot succes 

Nu de implementatie is gestart, gaat het project een belangrijke nieuwe fase in. De implementatie van een nieuw ERP-systeem is voor veel bedrijven een spannend project. Je implementeert immers niet elk jaar een nieuw systeem. Bovendien heeft een implementatie ook impact op de organisatie, want het raakt de meest bedrijfskritische processen binnen de organisatie. Daarom is er bij zowel 4PS als bij GMB een grote betrokkenheid om van dit project een succes te maken. Een goede samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen is dan ook de basis voor succes! 

Edwin Van Der Poel, Directeur GMB Civiel, GMB Waterveiligheid & Constructies en GMB Haven & Industrie licht toe: ”Waar we naar toe willen is dat alle relevante informatie altijd beschikbaar is, vanuit één veilige en betrouwbare bron. Daardoor kunnen we betere besluiten nemen, met een lagere kans op fouten. Dit is een belangrijke stap om met GMB nog succesvoller te worden, en invulling te geven aan onze strategische doelstellingen ten aanzien van digitalisering en slimmer werken.” 

Ook Marcel van Noord, Business Unit Manager 4PS GWW kijkt met plezier terug op het selectietraject: “Ik ben heel trots op het eindresultaat en de prettige samenwerking. 4PS is heel blij dat opnieuw een gerenommeerde aannemer als GMB het vertrouwen geeft aan 4PS. Wij kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de implementatie en dit nieuwe partnerschap!” 

Edwin Van Der Poel voegt toe: “4PS is een uitstekende partner, met veel ervaring in onze sector. Niet voor niets stonden zij vanaf de start al op onze shortlist. Ik ben blij dat we elkaar nu ook ‘officieel’ hebben gevonden.”  

Benieuwd hoe 4PS jou kan helpen? 

Wil je weten hoe je in jouw infra/GWW-bedrijf grip houdt op jouw projecten met onze software? Neem dan contact op met Marcel. Hij laat je graag kennis maken met totaaloplossing 4PS Construct!  

Over GMB: 

GMB is een veelzijdig bedrijf. Al ruim een halve eeuw zet GMB zich in voor duurzame oplossingen op het gebied van waterkwaliteit, waterveiligheid, bio-energie en industriële bouw en infra. GMB realiseert en/of renoveert onder meer dijken, haventerreinen, rioleringen, gemalen, waterzuiveringsinstallaties en slibverwerkingsinstallaties. Daarnaast verwerken ze het slib van rioolwaterzuiveringsinstallaties in hun eigen fabrieken.  

  • Deel deze pagina