Media

GWW ervaart voordelen van software 4PS

Onlangs kwam het familybusiness magazine uit van onze klant Sterk. Onze sales manager Marcel van Noord wordt hierin geïnterviewd. Hij vertelt over de voordelen die de GWW-branche ervaart met de software van 4PS. Lees hieronder het hele artikel.

Bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) wisselen steeds meer digitaal informatie uit met alle partijen die bij een project zijn betrokken. Software­leverancier 4PS is daarvoor een belangrijke schakel. “Sinds we ons een aantal jaren geleden naast de bouw- en installatiebranche op de GWW zijn gaan richten, zien we een duidelijke groei. Wij leveren de software waarnaar deze markt vraagt”, zegt salesmanager Marcel van Noord van het bedrijf uit Ede.

Voormalig medewerkers van Baan richtten de onderneming rond de eeuwwisseling op. De visie was vanaf het begin duidelijk, vertelt Van Noord. “De oprichters waren bij hun voormalige werkgever al gespecialiseerd in de bouw- en installatiebranche. Wij focussen volledig op branches binnen de bouwnijverheid, waardoor we de taal van de bedrijven spreken en veel specialistische expertise hebben opgebouwd.”

Microsoft Dynamics 365 Business Central

4PS maakt gebruik van de bekende standaardsoftware van Microsoft Dynamics 365 Business Central en voegt daar branchefunctionaliteiten aan toe. Daardoor kan 4PS flexibel inspelen op wensen van klanten en nieuwe ontwikkelingen. “Bovendien staat eenvoud bij ons voorop: mensen moeten prettig met onze business software kunnen werken. Een belangrijke ontwikkeling die we momenteel zien is ketenintegratie. Vroeger was digitale informatie vooral iets voor kantoormedewerkers en daarna volgden de buitenmedewerkers in rap tempo. Nu zien we dat bedrijven ook makkelijk digitaal met opdrachtgevers, onderaannemers en andere partijen willen communiceren.”

Resourceplanning

Voor de funderingsbranche ziet Van Noord nog een andere trend. “Vanwege de drukte in de markt zie je dat ontwikkelaars steeds vroeger capaciteit reserveren bij funderingsbedrijven. Dat betekent dat die ook steeds eerder mensen en materiaal inplannen. De Grafische Resourceplanning in onze ERP-oplossing 4PS Construct is daarvoor ideaal.  We ontwikkelen veel producten in samenwerking met bedrijven. Zo was Sterk intensief betrokken bij de optimalisatie van de Grafische Resource Planning.”

4PS Construct ondersteunt verder onder meer alle processen zoals acquisitie, calculatie, administratie, materieelbeheer en facturatie en verwacht de komende jaren verdere groei in de GWW-branche. “Die ambitie hebben we zeker en we zijn ervan overtuigd dat we juist in de huidige periode veel kunnen betekenen voor infrabedrijven”, aldus Van Noord.

Focus

Bovendien heeft 4PS met het inrichten van businessunits de binding met de drie branches binnen de bouwnijverheid waarin het opereert nog verder versterkt. “In die units werken medewerkers die volledig gespecialiseerd zijn in een van de branches: van accountmanagers tot consultants. Daarmee is onze focus op de drie branches nog verder toegenomen”

>> Lees hier het originele artikel

  • Deel dit artikel: