Nieuws

Kroes Aannemingsbedrijf toe aan nieuw ICT-fundament in de cloud

Net voor de vakantieperiode heeft Kroes Aannemingsbedrijf BV uit Maasland opdracht gegeven aan 4PS voor de implementatie van de cloudoplossing Microsoft Dynamics 365 Business Central. Wij zijn er bijzonder trots op dat weer een gerenommeerd bedrijf in de GWW-branche het vertrouwen geeft aan 4PS. We kijken uit naar het implementatieproces!

Aanleiding selectietraject

Het in 1957 opgerichte Kroes Aannemingsbedrijf uit Maasland biedt overheidsinstanties, gemeenten, bedrijven, overige organisaties en particulieren een breed aanbod aan diensten in de grond-, weg- en waterbouw en betonbouw.  Daarnaast is Kroes volledig gespecialiseerd in zowel eenvoudige als zeer complexe tuinbouwprojecten en geothermie-locaties. De wortels van het bedrijf liggen in Midden-Delfland/Westland, maar Kroes is actief in geheel Nederland en zelfs over de landsgrenzen heen.

Het bedrijf is sinds de crisis hard gegroeid en kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. Kroes Aannemingsbedrijf ziet ook dat de markt momenteel aan het veranderen is. Er is steeds vaker sprake van geïntegreerde contracten en ook is duidelijk te merken dat digitalisering tegenwoordig een belangrijke rol speelt. Omdat de projecten vaak een dynamisch karakter hebben, wordt het steeds belangrijker om grip te hebben op deze projecten. Een goede projectbewaking en prognose zijn daarbij essentieel.

Om de aansluiting met deze ontwikkelingen niet te verliezen, heeft Kroes Aannemingsbedrijf besloten een selectietraject op te zetten voor een nieuw ICT-fundament ter ondersteuning van de belangrijkste bedrijfsprocessen. Na diverse presentaties, gesprekken en referentiebezoeken heeft men besloten het vertrouwen te geven aan 4PS en de integrale totaaloplossing 4PS Construct.

Cloud-oplossing als pré

Een belangrijke afwegingsfactor van Kroes Aannemingsbedrijf was dat de software geschikt moet zijn voor de cloud. Men hecht hier veel waarde aan, omdat het om een langetermijnbeslissing gaat. Bovendien bewegen ERP-oplossingen steeds meer richting de cloud. Dit geldt ook voor het ERP-systeem 4PS Construct, dat inmiddels gebaseerd is op het Microsoftplatform Dynamics 365 Business Central.

Microsoft technologiepartner

Microsoft is al jaren de technologiepartner van 4PS. Door de grote innovatiekracht van Microsoft is 4PS in staat om altijd voorop te lopen in de markt. Wij zien dat er steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van het principe Microsoft Cloud , oftewel de cloud. 4PS Construct is hier met branchespecifieke functionaliteit voor de bouw, installatie en GWW inmiddels ook geschikt voor gemaakt. Kiest men ervoor om te werken met 4PS Construct in de cloud, betaalt men een vast bedrag per gebruiker per maand. Ook is er de zekerheid dat gebruikers altijd werken met de meest recente versie van de software, die overigens altijd en overal beschikbaar is via een internetverbinding.

Bezoek de website van Kroes Aannemingsbedrijf BV voor meer informatie >>

  • Deel dit artikel: