Nieuws

Be-Sync Informatie Portaal: de volgende stap in geïntegreerd documentmanagement

Het is zover, de eerste versie van het Be-Sync Informatie Portaal (BIP) is een feit. Met BIP zorgt ons zusterbedrijf Be-Sync voor een koppeling tussen 4PS Construct en SharePoint Online. Zo brengt u alle projectdocumenten samen op één omgeving en heeft iedereen op de bouwplaats altijd toegang tot alle relevante documentatie en informatie. Wilt u samenwerken met ketenpartners? Dan geeft u ze eenvoudig toegang tot uw SharePoint Online projectsite. Samenwerken was nooit zo eenvoudig!

Zelf project- en servicelocaties sites maken met templates

Dankzij de handige voorgedefinieerde templates maakt u in slechts enkele muisklikken een SharePoint Online site voor al uw projecten en servicelocaties. Binnen deze templates bepaalt u rechten en rollen per gebruiker of per gebruikers(SharePoint)groep en legt u per projectfasering of per fase de gewenste document-bibliotheken (‘mappenstructuur’) en additionele metadata vast.

Documenten in alle systemen zichtbaar

BIP zorgt ervoor dat alle documenten zowel in uw 4PS Construct omgeving én uw SharePoint Online omgeving zichtbaar zijn. Maakt u een document aan in 4PS Construct, dan ziet u die onmiddellijk terug in SharePoint Online, voegt een ketenpartner een nieuwe bouwtekening toe in uw projectsite? Dan ziet u die ook meteen in 4PS Construct. Zo heeft u één versie van de waarheid, niemand hoeft nog met verouderde informatie te werken.

BIP in de praktijk

Nu de eerste release live is, zit Be-Sync natuurlijk niet stil. Op basis van onder andere de feedback van BIP-pioneers Leertouwer en Van Dam Groep Installatiebedrijven gaat Be-Sync verder met het continu uitbreiden van het BIP en startten ook de implementaties bij BVR Groep en Victor Buyck Steel Construction. De grote voordelen die te behalen zijn bleven niet onopgemerkt, inmiddels staan meerdere 4PS Construct klanten klaar om de stap naar het BIP te maken.

Over Be-Sync

Be-Sync is al 15 jaar actief in de bouwbranche met het ontwikkelen en implementeren van specifieke ICT-oplossingen rondom het Microsoft SharePoint Online platform voor het beheer van documenten, toegankelijk maken van projectinformatie en het automatiseren van formulieren- en werkstromen. Nu een transitie naar de cloud bij veel organisaties bovenaan de agenda staat zijn hieraan diverse expertises toegevoegd. Zo helpt Be-Sync bedrijven met verdere uitrol van Microsoft 365 en het inrichten van de governance rondom Microsoft Teams, Planner en OneNote. Ook het opzetten en inrichten van een bedrijfsbreed Intranet op basis van SharePoint Online is een snelgroeiende activiteit. Dit geheel kan voor 4PS klanten worden uitgebreid met klantspecifieke apps op het Microsoft Power platform (Power Apps en Power Automate) om de bedrijfsprocessen te ondersteunen.  Op 1 mei 2020 nam 4PS een strategisch belang in de activiteiten van Be-Sync. Door deze krachtige organisaties samen te voegen kunnen alle aangeboden Microsoftproducten, -diensten en platforms worden bediend waarbij de klant maar één aanspreekpunt heeft.

Meer weten over BIP? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het Be-Sync Informatie Portaal (BIP)? Wilt u ook meer weten over de voordelen van geïntegreerd documentmanagement in SharePoint Online? Hans Bartsen gaat graag met u in gesprek, aarzel niet contact met hem op te nemen.

  • Deel dit artikel: