Nieuws

Overname 4PS Group door Hilti succesvol afgerond

Schaan (FL) / Ede (NL), 5 oktober 2023 – De overname van 4PS Group door Hilti heeft groen licht gekregen van de bevoegde autoriteiten. Vanaf vandaag is 4PS Group officieel een onderdeel van Hilti geworden en start een nieuwe fase in hun integratie.

Begin juli 2023 mochten we met veel plezier aankondigen dat Hilti de 4PS Group zou overnemen. Door de innovatieve softwareoplossingen van 4PS toe te voegen aan het bestaande softwareaanbod van Hilti, bundelen we onze krachten om bedrijven in de bouwsector nu en in de toekomst te ondersteunen bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Zo versterken Hilti en 4PS hun positie als leiders in de digitale transformatie van de bouwsector.

Internationale digitaliseringspartner voor de bouwsector

“Net als Hilti begrijpen we de uitdagingen waarmee onze klanten geconfronteerd worden en bieden we advies en ondersteuning bij de implementatie van onze innovatieve softwareoplossingen. Voor ons is dit een belangrijke volgende stap om een leidende positie in te kunnen nemen op de Europese markt,” vertelt Johan Bakker, directeur Sales & Marketing bij 4PS Group.

“Met de integratie van onze diensten en  cloudoplossingen in het portfolio van Hilti, kunnen wij ons samen volledig focussen om dé vertrouwde digitaliseringspartner voor de bouwsector te worden”, voegt Paula Middelkoop, directeur Product & Development toe.

Volgende fase

Hilti zet zich in om alle 350 teamleden, inclusief het management, in hun huidige functies te behouden. De voormalige eigenaren van 4PS Group blijven betrokken bij de verdere integratie van 4PS Group in Hilti via hun rol in de Raad van Bestuur. Michael Neidow zal vanuit Hilti toetreden als directielid bij 4PS Group en zal samen met Johan Bakker (Directeur Sales & Marketing 4PS Group), Paula Middelkoop (Directeur Product & Development 4PS Group)  en Luurt van der Ploeg (CFO 4PS Group) leiding geven aan 4PS Group.

Over de Hilti Group

Hilti levert wereldwijd technologisch toonaangevende producten, systemen, software en diensten aan de bouw- en energiesector. Met ongeveer 32.000 teamleden in meer dan 120 landen staat het bedrijf voor directe klantrelaties, kwaliteit en innovatie. In 2022 behaalde Hilti een jaaromzet van meer dan CHF 6,3 miljard. Het hoofdkantoor van Hilti is sinds de oprichting in 1941 gevestigd in Schaan, Liechtenstein. Hilti is een familiebedrijf en eigendom van de Martin Hilti Family Trust, die de continuïteit op lange termijn garandeert. Het doel van Hilti is om de bouwsector beter te maken, gebaseerd op een gepassioneerd en inclusief mondiaal team en een zorgzame en prestatiegerichte cultuur.

Over 4PS Group

Als marktleider ontwikkelt, implementeert en onderhoudt 4PS al meer dan 20 jaar gestandaardiseerde cloud-based softwareoplossingen voor de bouw, GWW en installatiesector. Meer dan 350 teamleden werken dagelijks aan toepassingen die de efficiëntie verbeteren voor meer dan 450 klanten over de hele wereld. 4PS heeft haar hoofdkantoor in Ede (NL) en kantoren in Birmingham (UK), Gent en Hasselt (België) en Ulm (Duitsland).

Vragen? Neem contact op met Bianca.

Bianca de Bruin

Marketing Manager 4PS Group


  • Deel deze pagina