Nieuws

Van Gelder kiest voor 4PS

Digitalisering met focus op flexibiliteit en schaalbaarheid

Dubbele klapper voor 4PS GWW! Nadat eerder GMB koos voor onze ERP-oplossing 4PS Construct, verwelkomen we opnieuw een grote naam uit de GWW-branche als klant: Van Gelder. Met de keuze voor 4PS Construct verzekert ook infrabedrijf Van Gelder zich van een innovatieve cloudoplossing, gebouwd op de betrouwbare Microsoft-technologie. Benieuwd hoe het selectietraject voor Van Gelder eruitzag en hoe onze software precies waarde toevoegt? Dat lees je hier!

Sterke groei, nieuwe wensen

Infrabedrijf Van Gelder is een bekende naam in de bouwnijverheid. Dit Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 100 jaar actief in de GWW/infra-branche. Van Gelder is een full-service infrapartner voor heel Nederland. Van Gelder Groep is de afgelopen jaren snel gegroeid. De omzet en het aantal medewerkers verdubbelde in een paar jaar tijd, onder andere door enkele overnames.

Door deze overnames stond Van Gelder Groep voor een uitdaging: een versnipperd IT-landschap met verschillende ERP-systemen. De oorspronkelijke Van Gelder bedrijven werkten weliswaar met hetzelfde ERP-pakket, maar de inrichting per divisie was sterk verschillend. Dat was een onwenselijke situatie voor de toekomst en had een negatieve invloed op de winstgevendheid, bestuurbaarheid en beheersbaarheid van het bedrijf. Om deze knelpunten aan te pakken, besloot Van Gelder Groep om eerst de processen te harmoniseren over alle divisies heen en vervolgens de zoektocht te starten naar een nieuw, uniform ERP-systeem.

Eerste contact met 4PS

Vanuit dit selectietraject kregen wij in december 2023 het verzoek om deel te nemen aan het Request for Proposal (RFP)-traject. Collega’s van 4PS GWW werkten voor deze RFP enkele casussen uit die Van Gelder had opgesteld en presenteerden deze oplossingen aan de projectgroep van Van Gelder. Dat deden we niet alleen. Om Van Gelder goed inzicht te geven in alle mogelijkheden werkten we tijdens de uitwerking van deze casussen nauw samen met ICT-dienstverleners Creetion voor het kort cyclische werk en de integratie met het Digitaal Samenwerkingsplatform. Parellel aan dit traject zocht Van Gelder ook een nieuwe calculatieoplossing. Ook deze oplossing werd gevonden bij één van onze partners: Brink Software met hun oplossing Ibis Calculeren voor Infra. Mooi om te zien dat we samen met onze partners tot een compleet, geïntegreerd en toekomstbestendig softwarelandschap komen.

Boven, van links naar rechts: Sytze Marseille (Programmadirecteur Van Gelder) en Johan Bakker (Directeur Sales & Marketing 4PS)
Onder, van links naar rechts: Marcel van Noord (Business Unit Manager 4PS GWW) en Henk Jan van der Veer, Financieel directeur Van Gelder Groep.

In de startblokken: begin implementatie

De implementatie van 4PS Construct is inmiddels gestart en dekt de volledige scope van de bedrijven in de Van Gelder Groep. Ook de bedrijven die zijn toegevoegd aan de groep zoals Stam & Co, Klever boor- en perstechniek en Van Voskuilen Groep maken onderdeel uit van het project. In dit traject  is ook PwC nauw betrokken. Zij begeleiden Van Gelder vanuit hun rol als Business Integrator. Hierbij werken ze nauw samen met het implementatieteam van 4PS. Een samenwerking die op alle fronten als prettig, constructief en leerrijk wordt gezien. Zowel de PwC-consultants, als de 4PS-experts en de proceseigenaren bij Van Gelder zetten zich keihard in om van deze implementatie een succes te maken.

Partnerschap is de sleutel tot succes

Van Gelder ging niet over één nacht ijs bij de keuze voor nieuwe ERP-software. Naast de functionele en niet-functionele specificaties binnen de software, werd ook goed gekeken naar de visie, strategie en connectie met potentiële kandidaten. Als marktleider voor de bouwnijverheid werken al veel concullega’s van Van Gelder met 4PS Construct waardoor de projectgroep ook in gesprek kon met enkele referenten. De kennis en expertise van 4PS in de ondergrondse infra gaf veel vertrouwen, net zoals de solide Microsoft-basis waarop wij onze software hebben gebouwd.

Marcel van Noord, Business Unit Manager 4PS GWW vertelt:

“Business unit GWW beleeft echt een geweldige meimaand met twee nieuwe topklanten. Ik ben erg trots dat opnieuw een grote integrale infraspeler kiest voor 4PS. Dit versterkt onze positie in deze branche enorm. Het is fijn om te zien dat na de overname van onze bestaande relatie Stam & Co door Van Gelder, Van Gelder het vertrouwen in 4PS bevestigt en onze oplossing in de hele groep uitrolt. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking en de uitrol van onze oplossing in de hele Van Gelder Groep.”

Sytze Marseille, programmadirecteur bij Van Gelder vertelt:

Met ons strategische programma willen we alle Van Gelder-bedrijven verenigen in processen, systemen en werkwijzen. De basis is dan een goed ingericht ERP-systeem. 4PS is een stabiele partner met een bewezen staat-van-dienst als het aankomt op het leveren van software voor de bouw en infra. Vanaf het eerste moment is het contact goed verlopen. En uit onze selectieprocedure kwam 4PS Construct ook als meest gebruiksvriendelijke pakket, met hoge functionele fit naar boven. De integratie met Microsoft is daarbij een pré. We zijn er dan ook van overtuigd dat we met 4PS een strategische partner binnen hebben gehaald die ons kan begeleiden naar een beter beheersbaar, data-gedreven en toekomstbestendig systeemlandschap.”

Over Van Gelder

Van Gelder Groep is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van boven- en ondergrondse infra-oplossingen en het beheren en onderhouden van infrastructuren. Als full-service partner heeft Van Gelder alle expertise in huis om landelijk grote en kleine, eenvoudige en complexe projecten te realiseren. Dit doen zij voor en met bedrijven en overheden in Nederland. Hierbij hanteert Van Gelder een integrale en datagedreven aanpak.

Benieuwd hoe 4PS ook jou kan helpen?

Ben jij werkzaam in de GWW/infra en ook op zoek naar een betrouwbare, moderne en integrale oplossing om grip te houden op jouw projecten?  Neem dan contact op met Marcel! Hij laat je graag kennis maken met onze totaaloplossing 4PS Construct.

  • Deel deze pagina