Een jaar in de wereld van E-learning bij 4PS

Een jubileum bij 4PS! Onze collega Johanna was afgelopen 1 december precies een jaar bij ons in dienst. Een jaar vol uitdagingen, groei en waardevolle ervaringen. Benieuwd naar Johanna’s verhaal? Lees dan snel verder!

Even voorstellen

Johanna heeft de afgelopen twaalf maanden haar stempel gedrukt als e-learning ontwikkelaar bij 4PS. In deze cruciale rol richt zij zich op het trainen van anderen om optimaal gebruik te maken van onze softwareapplicaties. Met 20 externe e-learnings voor productgerichte training en 10 interne e-learnings voor onboarding, heeft Johanna haar handen vol gehad.

Kan je wat meer vertellen over je rol?

“Het doel van de e-learnings is om het kennisniveau van de klanten zo snel mogelijk up-to-speed te brengen, zodat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan. Het kan een belangrijk onderdeel zijn van de implementaties omdat het ook de consultants helpt. Daarnaast helpt dit natuurlijk ook om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk te kunnen onboarden. Een echte win-win situatie dus. E-learning is hier een mooi medium voor omdat het tijd- en plaats onafhankelijk is,” vertelt Johanna.

Als e-learning ontwikkelaar fungeert Johanna als een ware projectmanager, schrijver en designer. Ze verzamelt kennis, verwerkt deze zowel technisch als taalkundig, geeft er een creatieve draai aan, maakt toetsvragen en bewerkt video’s en afbeeldingen. Een veelzijdige combinatie die perfect bij haar past.

Wat vind je het leukste?

Het leukste aan haar rol vindt Johanna dat het heel divers is. Het blijft natuurlijk wel veel informatie voor mensen en daarom probeert ze het echt leuk en visueel aantrekkelijk te maken. Dit doet ze onder andere door informatie grafisch weer te geven. “Je wilt gewoon graag dat informatie blijft hangen bij mensen en daar is vaak visuele ondersteuning echt voor nodig, en dat doe ik door infographics te ontwikkelen.”

Waarin heb je jezelf of je rol ontwikkeld?

In het begin was het even zoeken naar haar plek, vooral omdat Johanna van een organisatie met 30 e-learning specialisten kwam en hier de enige specialist was. Maar dankzij het gezellige HR-team en gedeelde HR-projecten leerde ze snel iedereen beter kennen. Het combineren van een nieuwe baan en gezinsleven met een pasgeboren baby was ook een uitdaging. “Gelukkig was er een goede onboarding en heb ik de tijd gekregen om te wennen en het werk en de applicaties me eigen te maken. Hierdoor heb ik een goede balans kunnen vinden,” deelt Johanna.

Een mooie ontwikkeling

“Een mooi praktisch voorbeeld van wat ik heb gedaan, is het verwerken van een knop in een aantal e-learnings waarin gebruikers fouten kunnen rapporteren. Ik ben heel precies, maar om een e-learning 100% foutloos te maken is bijna onmogelijk. Met deze toepassing kunnen gebruikers gewoon op de knop drukken, en komt er direct een melding in mijn inbox en heb ik in een minuut die fout opgelost waardoor ik kan blijven verbeteren.”

Hoe heb je het eerste jaar ervaren?

“4PS is een goede werkgever die je de ruimte geeft om je werk en privé in balans te behouden. Daarnaast doet 4PS echt zijn best om het werknemers naar hun zin te maken met alle uitjes die ze organiseren zoals sinterklaas, zomerfeest en townhall meetings,” vertelt Johanna. Ondanks dat er wel een cultuur is van hard werken, wordt er ook goed voor je gezorgd, geeft Johanna aan. Wat verder ook heel typisch is bij 4PS is dat er veel gedreven mensen werken met goede ideeën en er is ook ruimte voor om ze uit te werken.

Hoe zie je de toekomst?

Hoe ziet Johanna de toekomst? Ze wil blijven werken aan het ontwikkelen van hoogwaardige e-learnings waar zowel medewerkers als klanten enthousiast van worden. Haar hoop is dat mensen na het volgen van haar e-learnings denken: “Dit was een zinvolle besteding van mijn tijd.” Met de opkomst van AI verwacht Johanna ook veranderingen in het e-learning landschap, hoewel de exacte impact nog onduidelijk is.

Het afgelopen jaar bij 4PS is voor Johanna een periode van groei, ontwikkeling en plezier geweest. Ben jij benieuwd wat werken bij 4PS voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze openstaande uitdagingen en wie weet spreken we elkaar snel!

  • Deel deze blog

Are you ready to build your future?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!