Blogs

Jouw ERP-oplossing verbinden en verrijken met specialistische software

Efficiënter werken, het staat altijd bovenaan de bedrijfsagenda. Bedrijven investeren daarom in diverse softwarepakketten om processen te digitaliseren. Maar helaas staan systemen niet altijd in verbinding met elkaar waardoor we toch nog vaak handmatig data moeten overtypen of inladen in het ERP-pakket. Hier lees je waarom software met elkaar verbinden een goed idee is en hoe 4PS software-integraties ondersteunt.

Feit: je gebruikt meer software dan alleen een ERP-oplossing

Bedrijven kiezen een ERP-oplossing om data uit primaire processen samen te brengen in één softwarepakket. Dat levert natuurlijk heel wat voordelen op: efficiënter werken, kostenbesparingen, meer grip op alle processen en nog veel meer. Maar laten we eerlijk zijn, bedrijven in de bouw, GWW en installatie werken ook met andere software. Software om calculaties te maken, HR-software of een DMS-oplossing. En dat is prima, maar wanneer je kiest voor een ERP-oplossing is het belangrijk om te weten of deze oplossing eenvoudig koppelt met andere software. Want alleen door alle systemen met elkaar te verbinden ga je écht efficiënt en datagedreven werken.

Feit: maatwerkkoppelingen zijn onderhoudsgevoelig

De wens om verschillende software-oplossingen te koppelen aan een ERP-pakket is niet nieuw. Daarom ontwikkelden softwareleveranciers in het verleden voor klanten allerlei maatwerkkoppelingen. Kwam er een nieuwe speler op de markt, dan bouwde men een nieuwe koppeling. Ging men over naar een nieuwe versie van de software, dan moest de maatwerkkoppeling aangepast worden. Nu steeds meer bedrijven kiezen voor software uit de cloud – en dus meerdere malen per jaar een update van hun software krijgen – kost het onderhouden en actueel houden van standaardkoppelingen veel werk.

Gelukkig ondersteunt 4PS een moderne, veilige en vooral snellere methode: verbindingen maken via de 4PS API.

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Het is een online interface die de communicatie tussen twee systemen mogelijk maak. Zie het als een virtuele tussenpersoon die informatie of taken uit specialistische software vertaalt naar een taal die het ERP-pakket begrijpt. Zonder tussenkomst van mensen wissel je op die manier data uit tussen twee verschillende systemen. Een groot voordeel is dat zo’n koppeling via de API veel minder maatwerk bevat. Bij updates of migraties naar een nieuwe versie van het ERP-systeem heeft de API-koppeling geen of slechts beperkt onderhoud nodig.

Waarom koppelingen via de API?

Je las het al, zo’n koppeling is eenvoudiger te onderhouden dan een maatwerkkoppeling. Maar verder is het ook eenvoudiger om een API- koppeling in te richten, verloopt data-uitwisseling sneller dan met maatwerkkoppelingen en opent het de deur voor automatisering via het Microsoft Power Platform.

Ook aan de slag met onze API?

Tijd om afscheid te nemen van het handmatig verzamelen van data in Excel-bestanden en het overtypen van gegevens tussen systemen! Door jouw specialistische software te verbinden met onze totaaloplossing 4PS Construct via de 4PS API bouw jij een stevig fundament voor datagedreven werken in jouw bedrijf.

Wil je meer weten over koppelen via de 4PS API? Bekijk dan ook deze pagina op onze website, of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

  • Deel deze blog