Blogs

Waarom business intelligence ook voor de bouwnijverheid belangrijk is

In deze blog vertelden we al wat business intelligence is. We keken ook naar wat bedrijven in de bouw, GWW en installatietechniek nodig hebben om ook beslissingen te nemen op basis van data. Denk je nu: maar waarom is business intelligence zo belangrijk? Lees dan snel verder want in dit blog vertellen we waarom business intelligence ook voor bedrijven in de bouwnijverheid belangrijk is.

 

Waarom? Slimmer beslissen!

Business intelligence is het volledige proces van het verzamelen, analyseren en visualiseren van data om zo tot nieuwe inzichten te komen. Het waarom van BI is dus heel duidelijk: het helpt jou bij het nemen van slimme beslissingen zodat het bedrijf ook in de toekomst succesvol blijft. Aan de hand van data uit het verleden zie je bijvoorbeeld:

  • Welke projecten vaak over het budget gaan,
  • Hoe lang medewerkers gemiddeld bij het bedrijf werken,
  • Wat de gemiddelde doorlooptijd is van bepaalde service-opdrachten,
  • Wat de gemiddelde leeftijd is van een installatie voor een eerste reparatie nodig is.

Waarom business intelligence: 3 redenen voor bouwbedrijven om datagedreven te werken

1. Snellere en betere beslissingen nemen

Met stip op één, je maakt betere beslissingen als je deze baseert op feiten en data. Door data vervolgens te visualiseren, zie je in één oogopslag hoe bijvoorbeeld de voortgang van projecten verloopt. Staan bepaalde parameters in het rood, dan weet je dat het tijd is om bij te sturen. Rapportages op basis van realtime data zorgen ervoor dat jij onmiddellijk ingrijpt, en niet wanneer het eigenlijk al te laat is.

2. Verhoogde efficiëntie

Door alle data samen te brengen in één oplossing – bijvoorbeeld een ERP-pakket – zie je snel wat er goed gaat in het proces en wat beter kan. Moeten monteurs vaak een tweede keer langs om de klus af te ronden? Dan loont het om te onderzoeken waarom dat zo is. Ligt het aan het type klus? Of gaat er iets mis bij het registeren van het serviceorder? Business intelligence brengt inefficiënties aan het licht en geeft bedrijven de kans om daarop actie te ondernemen.

3. Concurrentievoordeel

Business intelligence helpt jou om meer te weten te komen over jouw klanten. Zie je bijvoorbeeld bepaalde trends in serviceaanvragen? Zijn deze te koppelen aan trends in de markt? Op basis van deze informatie kan je anticiperen op verwachtingen en behoeften van klanten. Zo krijg je een betere dienstverlening, blije klanten én een stap voor op jouw concurrenten.

Ook klaar om datagedreven te werken?

Wil jij meer weten over het belang van business intelligence voor bedrijven in de bouw, GWW en installatie? Download dan ook onze whitepaper “Datagedreven werken in de bouw: 5 redenen om nu te starten” en ontdek waarom BI ook in jouw bouw-, GWW of installatiebedrijf bovenaan de agenda hoort te staan.

  • Deel deze blog