Blogs

4PS Construct in de cloud? No stress!

Of je nu aan de vooravond staat van een migratie naar 4PS Construct in de cloud, of je bent recent gemigreerd naar de cloud: voor de IT-afdeling verandert er heel wat Gelukkig sta jij er niet alleen voor. In deze blog delen we drie tips die jouw IT-afdeling helpen richting zorgeloos werken met 4PS Construct in de cloud. 

In de cloud ligt de focus op optimalisatie en vernieuwing 

Eén van de grote USP’s van cloudsoftware is dat je altijd werkt met de allernieuwste technologie. Om dat voor elkaar te krijgen brengen cloudleveranciers periodiek releases uit van de software. Ook bij 4PS werken wij met deze periodieke releases. Deze releases bevatten nieuwe functionaliteiten van zowel 4PS als Microsoft, optimalisaties van bestaande functionaliteiten, beveiligingsupdates, verbeteringen in gebruikersgemak, etc.  

Voor de IT-afdeling is het belangrijk om bij te blijven met deze ontwikkelingen. Zijn er bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten of optimalisaties die helpen bij het slimmer inrichten van processen? Zijn er nieuwe integratiemogelijkheden? Dat wil je wel weten. De focus verschuift zo van handmatig updaten van software en hardware-onderhoud naar zorgen voor optimaal gebruik van de software.  

Dat is een heel andere manier van werken, maar wij helpen jou op weg met deze tips! 

Tip 1: Ondersteun gebruikers met 4PS Construct e-learning 

De stap van on-premises naar de cloud is een grote stap voor collega’s die dagelijks met 4PS Construct werken. Het is daarom een goed idee om medewerkers, nog voor je ‘live’ gaat in de cloud, al kennis te laten maken met de nieuwste versie van 4PS Construct met laagdrempelige e-learnings. Collega’s leren via e-learnings de nieuwe versie van 4PS Construct kennen, nog voor ze ermee aan de slag gaan. Ben je eenmaal live in de cloud, dan zal je zien dat collega’s dankzij de e-learnings goed vertrouwd zijn met de software. In veel gevallen verloopt daarna de uitrol van nieuwe releases helemaal geruisloos!   

De e-learnings zijn bovendien een waardevolle toevoeging om nieuwe collega’s snel wegwijs te maken in 4PS Construct. Onze e-learnings zijn altijd afgestemd op de allernieuwste versie van 4PS Construct en bevatten altijd de nieuwste functionaliteit. Handig, want op die manier weet je zeker dat iedereen altijd goed op de hoogte is van alle mogelijkheden binnen 4PS Construct. 

Tip 2: Bekijk de 4PS releasewebinars 

Bij elke release van 4PS Construct organiseren we speciale releasewebinars waarin onze productmanagers jou meenemen in de belangrijkste ontwikkelingen in 4PS Construct. Bouwen we de release op een nieuwere versie van het Business Central-platform? Dan laten we jou in een aparte webinar ook zien welke nieuwe functionaliteiten en optimalisaties Microsoft introduceert in hun release. 

We organiseren deze releasewebinars altijd ruim voor de algemene beschikbaarheid van de release en bieden ze ook on-demand aan via het Product Informatie Portaal. Dat geeft jou voldoende tijd om in kaart te brengen welke optimalisaties en nieuwigheden voor jou belangrijk zijn. Heb je na afloop van de webinar nog vragen of wil je meer weten over bepaalde ontwikkelingen? Dan vind je alle informatie die jij nodig hebt om de release goed uit te rollen in jouw bedrijf in de handige releasekit. 

Tip 3: Reserveer voldoende tijd voor testen 

Ook al verwacht je niet dat een nieuwe release impact heeft op jouw processen of maatwerk in 4PS Construct, test nieuw releases altijd in jouw testomgeving. Reserveer hiervoor voldoende tijd in jouw agenda en die van de key-users. Laat hen alle processen doorlopen en kijk of alles goed verloopt. Werken alle rapportages? Loopt de integratie met andere software goed? Het helpt om daarbij testscenario’s te gebruiken zodat je zeker weet dat elk proces onderdeel is van de test. 

Zodra een nieuwe release beschikbaar is, kan je direct aan de slag met testen. Loop je ergens tegenaan? Dan staan we uiteraard klaar om jou hierbij te ondersteunen!  

Tip 4: Schakel een hulplijn in via Dynamics Interim Solutions 

Meerdere releases van 4PS Construct per jaar testen, processen in 4PS Construct slimmer inrichten, functioneel beheer; het is voor bedrijven in de bouw, GWW en installatie geen kernactiviteit. Misschien vind je daarom deze nieuwe manier van werken in de cloud best spannend. Geen zorgen, je hoeft het niet alleen te doen! 

Om ervoor te zorgen dat iedere klant het maximale haalt uit de 4PS Construct-licentie, werken we samen met partner Dynamics Interim Solutions (DIS). De experts van DIS zijn volledig gespecialiseerd in 4PS Construct en kennen na jaren van samenwerking onze software door en door.  Door het functioneel beheer van 4PS Construct uit te besteden aan een externe partij, blijft er meer tijd over om je te focussen op jouw kernactiviteiten. DIS ontzorgt je bij zaken zoals het aanmaken van nieuwe medewerkers, het trainen van key-users, eerste- en tweedelijns support voor 4PS Construct, het beheren van maatwerk of het uitrollen van nieuwe releases. Maar ze denken ook graag met jou mee over het slimmer inrichten van processen in 4PS Construct of kijken welke integratiemogelijkheden er zijn met jouw andere software. Waarom zou je alles alleen doen, als het ook samen kan? 

Interesse in samenwerken met DIS? Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek met ze aan! 

Meer weten? 

Wil je meer weten over 4PS Construct als SaaS-oplossing? Wil je met ons sparren over het optimaliseren van processen met alle nieuwe functionaliteiten in onze software?  Neem contact op met ons team voor een persoonlijk adviesgesprek of meld je aan voor een van onze komende releasewebinars. Samen zorgen we voor een naadloze overgang naar de cloud, zonder stress en gedoe! 

  • Deel deze blog