Blogs

5 redenen voor uw bouwbedrijf om de overstap te maken naar Business Central

Gebruikt u Dynamics NAV en wilt u graag overstappen naar de nieuwste versie Dynamics 365 Business Central? Of weet u nog niet zeker of u de overstap wilt maken? In deze blog bespreken we de vijf belangrijkste redenen waarom een upgrade naar Business Central zeker het overwegen waard is.

Microsoft Dynamics 365 Business Central is hét nieuwste platform van Microsoft en daarmee de opvolger van Dynamics NAV. Het is specifiek ontwikkeld voor organisaties om hun bedrijfsprocessen te integreren zodat beslissingen sneller kunnen worden gemaakt.

1. Run uw bedrijf overal en vanaf elk device

Met Business Central kunt u overal toegang krijgen tot uw ERP-systeem. Of u nou op een desktop, tablet of telefoon zit; zolang u internetverbinding heeft kunt u inloggen. Hierdoor kunt u zowel op locatie, bijvoorbeeld op de bouwplaats, als op kantoor bij uw systeem. Dit komt doordat het platform Business Central webclient-based is. Dit betekent dat het te benaderen is via een internetbrowser. Via elke computer, telefoon of tablet met internettoegang kunt u Business Central gebruiken.

2. Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Business Central heeft dezelfde moderne vormgeving die u gewend bent van ande­re Microsoft Office programma’s. Hierdoor bent u snel vertrouwd met het nieuwe platform. Naast de upgrade in look & feel zijn er in deze nieuwe versie ook een aantal relevante functionele verbeteringen doorgevoerd. Lees meer over deze verbeteringen in onze brochure.

3. Integratie met Microsoft

Dynamics 365 Business Central integreert met verschillende programma’s en apps. Hoewel Dynamics NAV al samen werkte met Word en Excel, integreert Business Central met een stuk meer platforms. Zo is de integratie met Outlook sterk verbeterd en binnenkort komt de integratie met Microsoft Teams er ook bij.

Daarnaast is er een koppeling met het Microsoft Power Platform. Met Dynamics 365 Business Central is Microsoft overgestapt naar één oplossing. Binnen deze oplossing bestaan twee systemen, een CRM-systeem en een ERP-systeem. Om de koppeling te maken tussen deze twee systemen heeft Microsoft het Power Platform ontwikkeld.  Het Microsoft Power Platform is een systeem waarmee Microsoft de gegevens uit Dynamics 365, Office 365 en vele andere informatiebronnen via Power BI, PowerApps en Power Automate combineert tot één grote gekoppelde omgeving. Door deze koppeling kan nu iedere afdeling binnen uw bedrijf zijn eigen processen koppelen en automatiseren. In plaats van een IT-afdeling die alle processen automatiseert van het hele bedrijf.

4. Beschikbaar in de cloud

Een groot voordeel van het Business Central platform is dat het beschikbaar is in de cloud. Wanneer u werkt in de cloud neemt u software via het internet als een dienst af van een leverancier. De leverancier is hierbij verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en het onderhoud van de software en systemen. Door te werken in de cloud heeft u altijd toegang tot uw data, u heeft meer flexibiliteit en u heeft geen onderhoud.  Bent u benieuwd of werken in de cloud iets voor uw bedrijf is? Lees onze whitepaper over de cloud versus on-premise om erachter te komen.

5. Nieuwe functionaliteiten en producten

Op Business Central kunt u gebruik maken van verschillende nieuwe functionaliteiten en producten die niet op Navision beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan diverse verbeteringen die zijn doorgevoerd op het gebied van inkoop, financieel, service & onderhoud, uitvoerders, documentbeheer, kopersbeheeroptimalisatie, materieel en CRM.

Wilt u meer informatie over het platform Business Central 365? Download dan onze brochure.

Download brochure

  • Deel dit artikel: