Blogs

Zijn jij en jouw ERP nog een match 'made in heaven'?

Doet jouw ERP nog steeds waar het voor bedoeld was? Als er een probleem is, probeert de leveranciersondersteuning dit dan zo snel mogelijk op te lossen door je regelmatig updates te geven of voel je je in de steek gelaten? Zorgt jouw ERP ervoor dat alle vervelende processen eenvoudiger worden gemaakt? Of word je hier juist ellendig van en stop je liever met deze softwarerelatie’? 

We weten dat deze situatie lastig is, vooral als je hard je best hebt gedaan om de ERP te laten werken! Maar je bent hier niet alleen in en er is altijd een mogelijkheid om jouw situatie te verbeteren. Er zijn genoeg bedrijven die er alles aan doen om jouw bedrijf efficiënter te maken, zodat je jouw administratiekosten kunt verlagen en de marges kunt verhogen. 

5 signalen die aantonen dat jouw ERP niet meer bij je past:

  • Jouw ERP biedt geen volledige en actuele zichtbaarheid van jouw projecten

Als je niet weet waar je staat met de voortgang van jouw projecten en of je op de goede weg bent om jouw voorspelde marges te behouden, ben je in een uitzichtloze relatie. Uiteindelijk zal je dit gaan merken bij jouw projecten of marges en misschien zelfs bij allebei! Dit is een klassiek voorbeeld van een eenzijdige relatie waarbij jij je best doet om het te laten werken, maar jouw ERP niet mee werkt.

  • Je kunt jouw gegevens niet meer vertrouwen

Vertrouwen is de basis van elke relatie, ook als het gaat om de relatie met jouw ERP. Als het lang duurt om rapporten te maken, deze bij te werken en ze snel verouderd zijn, dan kan jouw bedrijf de gegevens niet meer vertrouwen. Voor je het weet, leidt de ene fout tot de andere en is het al snel moeilijk om een project weer op de rails te krijgen.

  • Niet geschikt voor de bouw

Jij en jouw software komen eigenlijk uit twee verschillende werelden en jullie zijn gewoon niet bedoeld voor elkaar. Je realiseert je dat je een ERP systeem nodig hebt, maar niet elke softwareoplossing past. Onze ervaring leert dat grote bouwbedrijven vaak kiezen voor grote softwareleveranciers die algemene ERP-software aanbieden. In plaats van ‘je leeft nog lang en gelukkig’, besteden deze bedrijven vaak jaren en miljoenen aan het aanpassen van de oplossing naar hun behoeften. Dit proces kan veel meer tijd en kosten besparen als je zoekt naar branchespecifieke oplossingen. Bovendien profiteer je van het werken met een bedrijf dat de bouwnijverheid door en door kent en meer dan twintig jaar ervaring in de branche heeft.

  • Je kunt niet samen oud worden

Als jouw oplossing bedoeld is om kleine bedrijven te helpen hun activiteiten te beheren of slechts één deel van jouw bedrijf bestrijkt, is het misschien tijd om een ​​alternatief te zoeken. De kans is groot dat je in de toekomst uit deze oplossing groeit. Het hebben van een schaalbare en volledig geïntegreerde oplossing is een investering, maar het is essentieel voor jouw bedrijf om efficiënt te blijven en jouw groei te ondersteunen.

  • Software alleen toegankelijk vanuit het kantoor

Altijd en overal toegang hebben tot je systeem is een absolute vereiste in de drukke wereld van vandaag. We zijn er allemaal aan gewend geraakt om alles binnen handbereik te hebben in ons persoonlijk leven en we eisen hetzelfde van zakelijke interacties. Het geeft ons controle en een veilig gevoel. Dit is de reden waarom cloudoplossingen zo populair zijn. Als je alleen op kantoor toegang hebt tot je huidige software, is het écht tijd om je vrijheid en flexibiliteit terug te winnen. 4PS Construct op basis van Business Central is altijd, overal en op elk apparaat beschikbaar.

Met deze cloudsoftware profiteren klanten meerdere malen per jaar van nieuwe softwarereleases. Elke nieuwe release introduceert nieuwe functionaliteiten vanuit 4PS en Microsoft. Onze klanten werken dus altijd met de nieuwste technologie. Zo weet je zeker dat je altijd vooroploopt!

Als je jouw huidige oplossing beu bent en graag wilt weten hoe wij bedrijven zoals het jouwe efficiënter maken, neem dan gerust contact met ons op. Met onze ERP is een match ‘made in heaven’ gegarandeerd!

  • Deel dit artikel: