Blogs

3 Voordelen van een toekomstbestendig ICT-landschap in de bouw

Bent u door de vele applicaties en data het overzicht op uw ICT-landschap kwijt? Maakt u gebruik van veel verschillende Excel-lijstjes, wordt data dubbel ingevoerd en werken medewerkers niet in dezelfde bestanden? Dan is het de hoogste tijd om te investeren in toekomstbestendige software. Maar hoe ziet zo’n landschap eruit? In deze blog zetten we de 3 voordelen van een innovatief ICT-landschap voor u op een rij.


1. Grip en controle op al uw bedrijfsprocessen in de bouw

In de bouw heeft u te maken met verschillende bedrijfsprocessen, van projectmanagement en planning tot calculaties en rapportages. Bij een geïntegreerde softwareoplossing komen al deze bedrijfsprocessen samen in één ERP-systeem. Geen losse programma’s meer in uw ICT-landschap, maar één software-oplossing gericht op de bedrijfsprocessen van soortgelijke organisaties in de bouw. Hierbij heeft u het gemak om verschillende bedrijfsprocessen met elkaar te integreren. Dit biedt het voordeel dat er maar één waarheid is waar u op kan sturen.

2. Altijd toegang tot real-time data van uw bouwprojecten in een toekomstbestendig ICT-landschap

Als u kiest voor een toekomstbestendig ICT-landschap, dan is een overstap naar de cloud een logische stap. Wanneer u werkt in de cloud, neemt u software via het internet als een dienst af van een leverancier. De leverancier is hierbij verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en het onderhoud van de software en systemen. Als u werkt in de cloud hoeft u geen softwareprogramma te installeren. U kunt gemakkelijk inloggen via elke computer, telefoon of tablet met internettoegang, zodat u op elk moment en elke locatie gegevens kan invoeren en real-time kan inzien.  Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.


3. Deel gemakkelijk gegevens uit uw ICT-landschap met partners in de bouw

Met een softwareoplossing die gebaseerd is op het Microsoft Dynamics 365 Business Central platform kunt u gemakkelijk uw software koppelen met Microsoft programma’s. Microsoft heeft een compleet landschap van ICT-producten ontwikkeld die allemaal in verbinding staan met ERP-systemen ontwikkeld op het Microsoft platform Dynamics 365 Business Central. Door een integratie met bijvoorbeeld Excel, kunt u data uit uw ERP-systeem op het platform Dynamics 365 Business Central naar Excel exporteren en daarin aanpassingen doen. Vervolgens kunt u deze publiceren in uw systeem.

Daarnaast is er een koppeling met het Microsoft Power Platform. Het Microsoft Power Platform is het systeem waarmee Microsoft de gegevens uit Dynamics 365, Office 365 en vele andere informatiebronnen via de producten Power BI, Power Apps en Power Automate combineert tot één grote gekoppelde omgeving.

Zoektocht naar toekomstbestendige ERP-software voor de bouw

De zoektocht naar toekomstbestendige software is voor veel directeuren en managers van een bouwbedrijf geen dagelijkse kost. Waar moet u op letten bij het kiezen van nieuwe software? In de whitepaper ‘3 Onmisbare tips voor een toekomstbestendig ICT landschap in de bouw’ geven we u tips & tricks bij deze zoektocht.

Download whitepaper

  • Deel deze blog

Over de auteur

Bart Jansen | Bart is inmiddels 8 jaar werkzaam bij 4PS. Bart is als bouwkundige opgeleid aan de HTS Bouwkunde. Na 5 jaar praktijkervaring in de restauratie van diverse grachtenpanden en kerken in Amsterdam, maakte hij in 1993 de overstap naar de IT voor de Bouw. De afgelopen 27 jaar heeft Bart dagelijks te maken met aannemers over de keuze voor een nieuw ERP systeem.