Nieuws

Terugblik Seminar Digitalisering bij Microsoft

Digitalisering zit ‘m in eenvoud: de boodschap die wij willen overbrengen naar bedrijven in de bouw, installatie en GWW/infra. Samen met onze partner Microsoft namen we tijdens het seminar op 25 juni de 25 deelnemers mee in de toekomstgerichte kansen die er zijn op gebied van software.

 

Digitalisering helpt inspelen op marktontwikkelingen

De ontwikkelingen in de branche gaan razendsnel, digitalisering speelt een essentiële rol in bij het inspelen op deze veranderingen in de markt. En deze digitalisering hoeft niet ingewikkeld te zijn, het is erop gericht om processen efficiënter te stroomlijnen. Faalkosten worden hierdoor geminimaliseerd en bovendien zijn bedrijven met een goed ingerichte IT-omgeving in staat beter in te spelen op de groeiende vraaggerichte markt van nu. In samenwerking met onze strategische technologiepartner Microsoft organiseerden we een seminar om bedrijven uit de bouwnijverheid mee te nemen in digitale transformatie. Na een lekkere lunch bij ontvangst op het kantoor van Microsoft, trapte Eva van den Noort af namens Microsoft. Ze nam de deelnemers mee in de weg die Microsoft inslaat richting de cloud.

De ervaring van Bouwbedrijf Lont

Daarna splitsten we in twee groepen. De aanwezige bouwers werden bijgepraat over de specifieke trends en ontwikkelingen in de bouwbranche. Vervolgens nam onze klant Bouwbedrijf Lont hen mee in hun ervaringen met 4PS en de digitaliseringsslag die het bedrijf aan het doormaken is. De belangrijkste drijfveren voor verandering waren voor hen de gewenste structuur in werkzaamheden, het voorkomen van dubbele handelingen door informatie maar éénmaal bij de bron vast te leggen en tot slot de wens om maar ‘één waarheid’ te kennen. Het specifiek op de bouw gerichte systeem 4PS Construct vormde de oplossing voor Bouwbedrijf Lont.

Kijkje in de keuken bij Mansveld Techniek

Ook de installateurs namen we mee in de specifieke ontwikkelingen in hun branche, waarna onze klant Mansveld een kijkje in de keuken gaf. Mansveld werkt al langere tijd met de software voor installatietechniek van 4PS, en heeft het basis ERP-systeem 4PS Construct inmiddels aangevuld met onder meer de Buitendienst App, het Urenportaal, planning en de scanoplossing van WhiteVision. Tot slot was er tijd voor een afsluitende borrel en daarna vertrok iedereen geïnspireerd richting huis.

  • Deel dit artikel: