Nieuws

Van Vliet Demolition selecteert 4PS als partner voor ERP-systeem in de cloud!

Van Vliet Demolition te Gorinchem is een internationale speler in de wereld van sloop- en asbestsanering met vestigingen in de UK en Frankrijk en projecten in meerdere landen. Van Vliet is vooral actief in de petro-chemische, industriële en civiele sector.

Toe aan de volgende fase

Van Vliet heeft de afgelopen tijd grote stappen gezet in het verder professionaliseren van de organisatie. Er staat nu een stevige fundering om verder op door te groeien. Om deze groei goed te kunnen faciliteren in een internationale omgeving is Van Vliet een zoektocht gestart naar een nieuw ERP-systeem. Een systeem dat inzicht biedt in de actuele status van projecten en één versie van de waarheid geeft waarop men kan vertrouwen om de juiste beslissingen te nemen. Dat is gewoon een vereiste voor een bedrijf dat actief is in deze zeer dynamische branche, aldus Edwin van Os, Financieel Directeur bij Van Vliet Demolition. 

ERP-systeem dat 24/7 beschikbaar is

Van Vliet is een internationale speler. Dit betekent dat projecten wereldwijd worden uitgevoerd en 24/7 kunnen draaien. “Het is daarom van belang dat onze mensen altijd beschikken over actuele informatie. Bij onze zoektocht hebben wij hier naar gekeken. Een ERP-systeem in de cloud bleek de meest logische keuze voor ons bedrijf” aldus Edwin van Os. “Het enige wat we nu nodig hebben, is internetverbinding en een browser en men kan werken op verschillende mobiele apparaten (devices) zoals een laptop, tablet of telefoon op de meest gangbare platformen zoals Android en IOS waar ook ter wereld.”

De afgelopen twee maanden heeft van Vliet marktonderzoek uitgevoerd voor de selectie van het nieuwe ERP-systeem. Edwin van Os vertelt: “Op het laatste moment hadden wij nog twee partijen overgehouden die veel ervaring hebben met de processen in onze branche. Uiteindelijk is de keuze op Microsoft Dynamics 365 Business Central gevallen met 4PS als branchepartner. De demo’s en een referentiebezoek hebben ons uiteindelijk overtuigd dat 4PS het beste aansluit bij ons bedrijf, niet alleen qua oplossing maar ook op culturele basis. De klik met de mensen van 4PS was er direct, het blijft tenslotte toch mensenwerk.” Marcel van Noord, Business Unit Manager GWW bij 4PS heeft veel vertrouwen in het project: “Van Vliet heeft ons vanaf de start van het selectietraject direct het goede gevoel gegeven, de kennis van de mensen, de openheid en betrokkenheid van de medewerkers. Hierdoor is er veel vertrouwen om het project samen succesvol te kunnen realiseren.” De komende weken wordt het project opgestart waarbij ook de buitenlandse vestigingen van Van Vliet betrokken zullen zijn. “Wij kijken met vertrouwen uit naar de komende dynamische tijd voor ons bedrijf” aldus Edwin van Os, financieel directeur Van Vliet Demolition.

Over van Vliet

Van Vliet Demolition is al ruim 90 jaar dé specialist in het aannemen en uitvoeren van de meest complexe en uiteenlopende sloop- en ontmantelingsprojecten in de (petro) chemische, industriële en civiele sector.

De diensten van Van Vliet Demolition gaan verder dan het gewone. Van Vliet heeft aantoonbare ervaring in het ontmantelen van totale raffinaderijen, fabrieken, opslagtanks, zwaar materieel, staalconstructies, kanalen, schoorstenen, gebouwen en zelfs vliegtuigen. Door het optimaal scheiden van afkomende materialen behaalt Van Vliet Demolition een recycling-graad van 95 tot 98%.

Door de oplossingsgerichte werkwijze van Van Vliet Demolition, het ervaren en professionele team en de machines en materieel, ontzorgen zij hun klanten van A tot Z. Dit alles op tijd, binnen het budget, zonder incidenten en op een veilige manier. Van Vliet Demolition ontwikkelt innovatieve oplossingen om aan de voorwaarden van hun klanten te voldoen. Daarnaast beschikt Van Vliet over vrijwel alle certificaten die te behalen zijn in deze industrie.

  • Deel dit artikel