Nieuws

Roosdom Tijhuis live met app voor op de bouwplaats: de 4PS On-site App

Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis is live gegaan met de 4PS On-site App. Deze nieuwe app heeft als doel de uitvoerder en medewerker op locatie te voorzien van actuele informatie. De app kan onder andere toegepast worden voor veiligheid, keuringen, inspecties en kwaliteitsborging. Roosdom Tijhuis gaat de app voornamelijk gebruiken voor het naleven van de Wet Kwaliteitsborging die vanaf 2022 in gaat. Deze wet heeft als doel om de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren. Roosdom Tijhuis werkt voornamelijk aan woningbouw. Het bedrijf ontwikkelt eigen projecten en ontwerpt en bouwt projecten voor gemeenten, corporaties, beleggers en andere opdrachtgevers in heel Nederland.


De keuze voor de 4PS On-site App

Roosdom Tijhuis heeft voor de 4PS On-site App gekozen omdat het een handige tool is voor het naleven van de Wet Kwaliteitsborging. Joop Jansen, Adjunct Directeur bij Roosdom Tijhuis, vertelt ‘’We zien de 4PS On-Site App als een stuk gereedschap voor de uitvoerder, waarbij hij constant een stuk gereedschap bij zich heeft en niet hoeft te wisselen naar de apps die de kwaliteitsborger ter beschikking stellen.’’ De bewijslast voor de koper wil het bedrijf presenteren via de oplossing HOOMCTRL. HOOMCTRL is een communicatieportaal waarin alles rondom kopersbegeleiding aan elkaar is gekoppeld en waarin de aannemer met de kopers kan communiceren.

De Wet Kwaliteitsborging is voor Roosdom Tijhuis actueel. Ze willen de kwaliteitsborger voorzien van bewijslast vanuit hun eigen systeem. Voor onderdelen zoals isolatie moet de juiste manier van bevestigen nog steeds bewezen worden en dit betekent dat er foto’s van de aansluitingen gemaakt moeten worden. De juiste isolatie moet namelijk goed verwerkt zijn en na oplevering valt dit niet meer te contoleren.

Meer weten over hoe Roosdom Tijhuis de 4PS On-site App gaat inzetten? Bekijk de klantvideo hier.

Over Roosdom Tijhuis

Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert als sterke partner in huisvestingsprojecten. Naast de eigen projecten ontwikkelen, ontwerpen en bouwen zij projecten voor gemeenten, corporaties, beleggers en andere opdrachtgevers. Ook bouwen zij aan diverse zorghuisvestingsprojecten.  Roosdom Tijhuis bouwt haar woningen met prefab wand-, vloer- en dakelementen. In 2020 verkocht Roosdom Tijhuis ruim 600 woningen aan particulieren.

  • Deel dit artikel